Reisgids: Kopenhagen in 3 dagen - leuke activiteiten in Kopenhagen

Laatst bijgewerkt: 11-02-2023

Je bent op stedentrip in Kopenhagen en bent benieuwd wat je kunt doen in deze Deense hoofdstad. Wij hebben een Reisgids geschreven voor jouw, Kopenhagen in 3 dagen. 

Natuurlijk kun je deze reisgids ook in 4 dagen doen en heb je meer tijd voor bepaalde activiteiten. Maar deze reisgids is optimaal als je een lang weekend naar Kopenhagen gaat. Natuurlijk is het ook mogelijk om onze reisgids in 2 dagen te doen, maar dan zullen er bepaalde activiteiten en bezienswaardigheden afvallen omdat je minder tijd hebt in Kopenhagen.

Mocht je nou echt in tijd nood zitten en maar 1 dag de tijd hebben, lees dan onze reisgids Kopenhagen in 1 dag. Of wil je weten wat voor activiteiten je kan doen in de winter in Kopenhagen, lees dan Kopenhagen in de winter.

Maar wat gaan we dan allemaal doen in Kopenhagen?

Bezienswaardigheden en activiteiten in Kopenhagen in 3 dagen

Wij vinden Kopenhagen echt de ideale stedentrip als je van lekker eten, musea bezoeken, architectuur en struinen langs leuke boetiekwinkeltjes struinen. Onze reisgids bied bied de juiste combinatie van de boven genoemde dingen om te doen.

Dag 1 in kopenhagen: de meest iconische bezienswaaridgheden

Begin de dag aan een bezoek aan de kleine zeemeermin

Begin je stedentrip aan een bezoek aan de kleine zeemeermin, dit is het meest touristische en ook wel het meest iconische wat je gaat vinden in Kopenhagen.

Kopenhagen in 3 dagen: de kleine zeemeermin

De kleine zeemeermin, is inmiddels alweer 100 jaar oud. Dit standbeeld was een cadeu van brouwer Carl Jacobsen aan de stad. Dit standbeeld is an ook geïnspireerd op het gelijknamige sprookje van Hans Christian Andersen. Dit  is een van de meest iconische bezienswaardigheden van Kopenhagen. Daarom beginnen we daarme in het begin van je 1 dag in Kopenhagen reis om de meest iconische dingen te zien.

Loop over het terein van de Kastellet

Het Kastellet ligt niet ver vanaf de kleine zeemeermin, vandaar is het een goed idee om een wandeling hier te maken. Zeker met mooi weer is het een mooie omgeving om een rondje over te lopen.

Dit fort werd gebouwd in 1626, tegen bescherming tegen de zweden. Het huidige Kastellet is ontstaan door verschillende aanvallen van de zweden, hierdoor is het Kastellet verbouwd in de vorm die het nu heeft. 

Tegenwoordig zie je er veel Denen hardlopen, of een rondje wandelen. Het is een leuke plek om een rondje over te lopen. 

Sint-Albanuskerk en de Fontein van Gefjon

Omdat we in de buurt zijn van de Sint-Albanuskerk en de Fontein van Gefjon, en dit mooie bezienswaardigheden zijn om te zien en een foto van te maken. Raden we je aan hier een stop te maken.

Sint-Albanuskerk

De Sint-Albanuskerk, word aangeduid als de engelse kerk. En is in 1885-1887, voor de engelse gemeenschap gebouwd in denenmarken. 

Ook de Fontein van Gefjon is een fraai iets om te zien, helemaal samen met de Sint-Albanuskerk. De Gefion Fontein beeldt een grote groep dierenfiguren uit die door de legendarische Noorse godin Gefion in toom worden gehouden. Er gaat dan ook een legende dat de godin uit zweden het Deense eiland Seeland gemaakt heeft. Omdat het Vännern meer in Zweden ook heel erg op Seeland lijkt. Er zijn mensen die deze legende als waarheid aanzien.

De Fontein van Gefjon bevat een groep dierenfiguren die worden voortgedreven door de Noorse godin Gefjon.

Bezoek ook de Frederikskerk

De Frederikskerk is een prachtige marmeren kerk. Dit is echt een aanrader om even een stop te maken. Dit neemt niet veel tijd in beslag, maar het heeft prachtige architectuur. Ook kan je gratis naar binnen.

Frederikskerk

Omdat Frederikskerk zo dichtbij hebben we deze als een extra optie toegevoegd. Want deze kerk neemt weinig tijd in beslag maar is een mooie aanrader om te zien in Kopenhagen. Je kan binnen een kijkje nemen en genieten van de prachtige architectuur, geniet van het prachtige marmer waar deze kerk in gebouwd is.

Zie de wisseling van de wacht bij het Koninklijk Paleis van Amalienborg 

Om klokslag 12 uur zie je de wisseling van de wacht en dan macheert de garde het plein op om de wacht over te nemen. Elke dag gebeurt dit en macheren de koninklijke garde de route van Rosenborg slot naar het paleis Amalienborg. Zorg dat je er iets eerder bent en op het plein staat zo heb je een beter uitzicht over het marcheren van de wacht. 

Wisseling van de wacht in 3 dagen in Kopenhagen

En kan je ook mooie fotos maken van dit tafereel.

Ben je 1 uur eerder daar, ga alvast naar binnen bij het Koninklijk Paleis van Amalienborg is een prachtig paleiscomplex. Dit  is de residentie van de Deense koninklijke familie. Bezoek het paleis en leer meer over de koninklijke familie van Denenmarken. Het is erg intressant om daar binnen een kijkje te nemen.

Neem een kijkje in het Rosenborg Slot

Na Amalienborg is er nog een paleis wat je kunt bekijken en dat is het Rosenborg Slot. Loop heerlijk door de rozentuin van het rosenborg slot en geniet van de prachtige plek. Dit kasteel is weer heel anders dan Amalienborg.

Rosenborg Slot

Als je genoeg tijd hebt kun je een kijkje nemen in het Rosenborg Slot, maar je kan er ook nog voorkeizen om door te gaan.

Neem een kijkje in de Botanische tuinen

De toegang is geheel gratis voor de botinsche tuinen, en de ligging is helemaal perfect want het ligt achter het kasteel. Hierdoor raden we je aan om hier een kijkje te nemen. Je kunt de warme tropische kassen bezichtigen en door middel van een trap ook bovenin de ronde kas kunt lopen.

Dag 2 in kopenhagen: meer van de stad zien

Loop langs de gekleurde huisjes van Nyhavn-haven

Een van de mooiste plekken om te beginnen is langs Nyhavn-haven, dit is een prachtige plek! De typische gekleurde rijtjeshuizen langs het water, zijn heel iconisch en foto waardig. 

huisjes van Nyhavn-haven

Geniet van de sfeer die rond deze haven hangt en de gezelligheid die er hangt hier. Ook kan je hier lekker wat drinken of koffie bestellen. En al heb je al zin in een gabakje bij de koffie kan je terecht bij cafe Mormors, deze hebben typische Deense gebakjes. Ook vind je hier souviniers als je dat mee wilt nemen voor thuis.

Doe een rondvaart op de grachtjes

Normaal in nederland, zouden we dit soort touristische tours een beetje mijden, maar in Kopenhagen raden we je echt aan om een rondvaart te doen. Zo zie je Kopenhagen op een hele andere manier.

Misschien voelde je al de Amsterdamse vibes in Kopenhagen, dat kan best kloppen de Koning Christian IV wou graag de Deense hoofdstad inrichten naar het voorbeeld van Amsterdam.

Dus op deze manier creëerde de koning kanalen om de look en feel van Amsterdam te krijgen. Maar dit deed hij ook uit praktisch opzicht om de Koninklijke Deense Marinevloot beschermen.

Maar een boottocht is de perfecte manier om Kopenhagen te zien van een ander perspectief, en langs veel van de bezienswaardigheden te gaan. Dit is de reden waarom we deze tour aanraden om op een andere manier Kopenhagen te zien, door de practige kanalen.

Meeste boottours kan je dan ook vinden bij nyhaven, dus dit is een perfecte manier om dit te combineren wanneer je naar Nyhavn-haven gaat. 

Doe een wandeling door het hippe Christiania

Christiania, is een hippe alternatieve buurt van Kopenhagen. Wat je vind bij Christianshavn. Dit is een kleine gemeente die in 1971 is opgericht, als antwoord op de toenmalige cultuur. 

Nog steeds heeft de wijk die alternatieve vibe hangen, waardoor een bezoek zo leuk is om hier lekker rond te lopen. Je ziet dan ook veel historische legerpakhuizen en kazernes, die zijn omgevord tot kunstateliers, biologische winkels, gezellige restaurants en muziekpodia. En zeker in de zomer worden er overal allemaal concerten georganiseerd.

Het Christiansborg Paleis

Neem een bezoek aan het Christiansborg, er zijn veel verschillende exposities te bewonderen, zo kan je het paleis zelf zien, de keuken en waar het koninklijke banket word gemaakt, maar ook de koningklijke stallen kun je bezoeken hier.

Kopenhagen in 3 dagen

Het Christiansborg paleis is perfect bewaard gebleven en je krijgt een goede voorstlling hoe de koninklijke familieleden hier ooit woonde.

In 1928, werd het huidige paleis gebouwd. Nadat de vorige twee paleizen werden afgebrand.

Uitzicht over Kopenhagen vanaf het Christianeborg toren

Vergeet niet het Christiansborg toren te bezoeken, deze toren is geheel gratis te bezoeken. En geeft je een heel mooi uitzicht over Kopenhagen en ook een stuk over de binnentuin van het Christiansborg Paleis.

Wil je meer gratis dingen doen in Kopenhagen, of weten hoe je geld kan besparen tijdens je stedentrip in Kopenhagen? Lees dan onze budget tips en gratis dingen doen in Kopenhagen.

Ga winkeln in Strøget

Als je naar Kopenhagen gaat, dan kan een bezoek aan de wijk Strøget niet ontbreken. Het is de langste winkelstraat ter wereld. Hier vind je dan ook de meest bekende en luxe merken zoals Louis Vuitton, Disney en Victoria’s Secret. Maar je kan hier ook terecht bij meer deense merken en warenhuizen als Royal Copenhagen Flagship Store en de Illums Bolighus.

Wil je meer kleine winkeltjes vinden dan moet je naar de oude stad, volg een van de vele smalle zijstraatjes. 

Vergeet ook niet om een Lego winkel in Kopenhagen te bezoeken, en zie wat voor geweldige lego bouwerken je kan vinden in Kopenhagen.

Heb een mooi uitzicht over kopenhagen, vanaf de Rundetårn

Ook wel de ronde toren genoemd, heb je van de Rundetårn die in de 17de eeuw komt een heel mooi uitzicht over Kopenhagen. De toren is gebouw als een astronomisch observatorium en wordt daar nog steeds voor gebruikt.

Uitzicht van de ronde toren van Kopenhagen

Het toffe aan de ronde toren is dat het bijna geen trappen heeft, je loopt schuin omhoog. Alleen het laaste deel heeft trappen. Als je eenmaal bovenbent heb je een prachtig uitzicht over de stad.

Dag 3 in Kopenhagen: Eerste naar de hipster wijk Vesterbro en daarna Tivoli

Omdat we later op de dag naar Tivoli tuinen gaan hebben we verder geen extra bezienswaardigheden voor dag 3 in kopenhagen beschreven. Omdat we denken dat het veel tijd in beslag zal nemen.

Koffie en kunst in Vesterbro

Kopenhagen is een plek voor hipsters en yuppen geworden en dat zie je vooral in de wijk Vesterbro. Hier vind je dan ook veel alternatieve cafes en ook allemaal leuke vintage winkeltjes om te shoppen.

De wijk Vesterbro was in het verleden de rosse buurt. Maar door de jarenheen is het getransformeerd tot deze hippe bruisende wijk.

Istedgade vormt de hoofdstraat van Vesterbro en loopt van het Centraal Station tot Enghave. Bekijk hier dan naar een van de vele galeries die hier gevestigd zijn. En ga naar een lekkere koffiebar rondom de groen Sønder Boulevard.

Tivoli tuinen

Wanneer jij een stedentrip doet naar Kopenhagen, dan mag je de Tivoli Tuinen niet overslaan. Tivoli is een van de oudste pretparken van de wereld en heeft iets magisch overzich heen.

Tivoli tuinen

Het park opende voor het eerst haar deuren in 1843, en de oude scharme van het pretpark is behouden gebleven. Er zijn wel veel nieuwe attracties bijgekomen maar de authentieke charme is er nog steeds.

Het Tivoli park heeft veel restaurants, theaters en attracties om je te vermaken. Je vind er dan ook spannende thrill rides, als dat je ding meer is. 

Als je in de avond of tot in de avond in het pretpark blijft, zorg dan dat je de verlichte tuinen en lichtshows hebt gezien.

Extra bezienswaardigheden voor je 3 dagen in Kopenhagen

Natuurlijk zijn er nog bezienswaardigheden in Kopenhagen die wij niet in onze reisgids gezet hebben. Vandaar hebben we hier nog wat extra activiteiten als je bijvoorbeeld tijd over hebt, of andere dingen wilt doen in Kopenhagen tijdens je stedentrip.

Brouwerij van Carlsberg

Zo hebben wij in Nederland Heineken heeft Denenmarken Carlsberg als lokaal bier merk. De oude brouwerij van Carlsberg is helaas 1867 afgebrand voor een groot deel. Daardoor is de brouwerij gemodarniseerd en herbouwd, waardoor de kwaliteit van het bier beter is geworden.

De oude brouwerij is niet meer in gebruik en het terijn van Carlsberg word getransformeerd tot een nieuw stadsdeel met moderne woningen, een eigen cultuur, heel wat groenvoorzieningen en onderwijsinstellingen. 

Ook vind je hier een museum van de brouwerij waar je aan biertasting kunt doen.

Operahuis van Kopenhagen

De nationale opera van Denemarken is een van de modernste opera’s ter wereld. De Opera staat hier bekend als het toneel voor menselijke interactie, zowel op als naast het podium.

Als je de kans krijgt om een voorstelling bij te wonen in het Operahuis, is dat zeker een aanrader.

Toch minder tijd in Kopenhagen?

Toch minder tijd dan 3 dagen in Kopenhagen, dan kan je makkelijk een aantal bezienswaardigheden skippen, of kiezen om bijvoorbeeld niet naar binnen te gaan bij het Koninklijk Paleis van Amalienborg of het Rosenborg slot. 

Je kan ook het Kastellet, Sint-Albanuskerk en de Fontein van Gefion overslaan om tijd te winnen tijdens je stedentrip in Kopenhagen. Omdat deze bezienswaardigheden minder belangrijk zijn en meer een extraatje voor onze reisgids 3 dagen in Kopenhagen en in de buurt van andere bezienswaardigheden zijn.

Rondreizen Kopenhagen in 3 dagen

Meeste bezienswaardigheden die we voorstellen voor deze reisgids  Kopenhagen in 3 dagen zijn goed te doen ter voet. Meeste plekken liggen lekker bij elkaar en als het weer mee zit is het geen moeite om andere dingen te zien. Dus als het goed is heb je genoeg tijd om deze bezienswaardigheden aan te doen.

Mocht jezelf sneller willen verplaatsen in Kopenhagen in 3 dagen, dan kan je ook een fiets huren in de stad, dit kan je natuurlijk ook met de apps als Bolt en Lime doen. Fietsen vind je eigenlijk overal! Vooral dichtbij metro stations.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reactie plaatsen