Reisgids: Kopenhagen in 1 dag - De leukste activiteiten in een dag!

Laatst bijgewerkt: 11-02-2023

Je hebt maar 1 dag om Kopenhagen te zien, wat ga je dan doen in Kopenhagen. Wij vertellen je wat je moet doen in een dag Kopenhagen.

Natuurlijk zou je het liefstlanger de tijd nemen om Kopenhagen te zien maar helaas heb je niet genoeg tijd om alles van Kopenhagen te zien. Zo heb je maar 1 dag om een goed beeld van de stad kopenhagen te krijgen. Dit kan komen omdat je op doorreis bent of dat je voor je werk in Kopenhagen bent.

Daarom vertellen we je graag hoe je in 1 dag in Kopenhagen, toch een goed beeld krijg van de stad en wat de moeite waard is voor een dag Kopenhagen.

Heb je toch meer tijd voor Kopenhagen dan 1 dag? Lees dan ons artikel over Kopenhagen in 3 dagen.

Echt, maar minder dan een dag Kopenhagen doen?

Mocht je nou echt maar 24 uur hebben voor Kopenhagen of zelfs minder tijd dan dat. Bijvoorbeeld dat je de eerste vlucht neemt om 6 uur in de ochtend en in de avond weer terug gaat naar huis.

Dan kan het handig zijn om een deel van je begage in een kluis te doen, op het centraal station van Kopenhagen. Dan hoef je bijvoorbeeld niet al je begage mee te zeulen.

Wat doen in Kopenhagen in een dag

Meeste bezienswaardigheden en activiteiten die we hebben uitgekozen zijn makkelijk te zien in een dag. Meeste locaties liggen erg bij elkaar in de buurt. Waardoor je veel in een keer kan zien tijdens je verblijf in Kopenhagen.

Wel kunnen we je natuurlijk vertellen dat niet alle bezienswaardigheden in een dag gaan lukken in Kopenhagen. Daarom zal je keuzes maken wat je wilt zien in de stad. Wij kiezen vaak voor in het begin van de dag veel bezienswaardigheden en attracties te bezoeken en meer tegen het eind van de middag meer te relaxen.

Begin je dag met een wandeling langs het Nyhavn-haven

Een van de mooiste plekken om te beginnen is langs Nyhavn-haven, dit is een prachtige plek! De typische gekleurde rijtjeshuizen langs het water, zijn heel iconisch en foto waardig. 

Geniet van de sfeer die rond deze haven hangt en de gezelligheid die er hangt hier. Ook kan je hier lekker wat drinken of koffie bestellen. En al heb je al zin in een gabakje bij de koffie kan je terecht bij cafe Mormors, deze hebben typische Deense gebakjes. Ook vind je hier souvenirs als je dat mee wilt nemen voor thuis.

In 1 dag Kopenhagen

Dan lopen we door naar de kleine zeemeermin

Eigenlijk is het gek dat we nu doorgaan naar de kleine zeemeermin maar dat heeft een reden, want eigenlijk qua loop route kan je beter eerst Paleis Amalienborg doen. Maar willen we nog heel even mee wachten voor een suprise.

Maar goed de kleine zeemeermin, is inmiddels alweer 100 jaar oud. Dit standbeeld was een cadeu van brouwer Carl Jacobsen aan de stad. Dit standbeeld is an ook geïnspireerd op het gelijknamige sprookje van Hans Christian Andersen. Dit  is een van de meest iconische bezienswaardigheden van Kopenhagen. Daarom beginnen we daarme in het begin van je 1 dag in Kopenhagen reis om de meest iconische dingen te zien.

de kleine zeemeermin in Kopenhagen

Nu lopen we naar het Koninklijk Paleis van Amalienborg, loop eerst naar de Gefion-fontein en de Sint-Albanuskerk met prachtig glas en lood ramen. Dit is een prachtig zicht helemaal als de zon schijnt.

Sint-Albanuskerk

Zie de wisseling van de wacht bij het Koninklijk Paleis van Amalienborg 

We zeiden al, dat er om 12 uur een suprise zou zijn! Want klokslag 12 uur macheert de garde het plein op om de wacht over te nemen. Elke dag gebeurt dit en macheren de koninklijke garde de route van Rosenborg slot naar het paleis Amalienborg. Zorg dat je er iets eerder bent en op het plein staat zo heb je een beter uitzicht over het marcheren van de wacht. 

Wisseling van de wacht in Kopenhagen
Je kan een mooie foto van dit bijzondere moment maken

Het kan natuurlijk ook zijn, dat jij als een speer gaat en veel eerder hier bent. In dat geval kan je alvast het Koninklijk Paleis van Amalienborg bezoeken.

Koninklijk Paleis van Amalienborg

Bezoek het Koninklijk Paleis van Amalienborg

Het Koninklijk Paleis van Amalienborg is een prachtig paleiscomplex. Dit  is de residentie van de Deense koninklijke familie. Bezoek het paleis en leer meer over de koninklijke familie van Denenmarken. Het is erg intressant om daar binnen een kijkje te nemen.

In het Koninklijk Paleis van Amalienborg

Extra bezoek ook de Frederikskerk

Omdat Frederikskerk zo dichtbij hebben we deze als een extra optie toegevoegd. Want deze kerk neemt weinig tijd in beslag maar is een mooie aanrader om te zien in Kopenhagen. Je kan binnen een kijkje nemen en genieten van de prachtige architectuur, geniet van het prachtige marmer waar deze kerk in gebouwd is.

Een dag in Kopenhagen
1 dag in Kopenhagen

Neem een kijkje in het Rosenborg Slot

Na Amalienborg is er nog een paleis wat je kunt bekijken en dat is het Rosenborg Slot. Loop heerlijk door de rozentuin van het rosenborg slot en geniet van de prachtige plek. Dit kasteel is weer heel anders dan Amalienborg.

Als je genoeg tijd hebt kun je een kijkje nemen in het Rosenborg Slot, maar je kan er ook nog voorkeizen om door te gaan.

Rosenborg Slot

Neem een kijkje in de Botanische tuinen

De toegang is geheel gratis voor de botinsche tuinen, en de ligging is helemaal perfect want het ligt achter het kasteel. Hierdoor raden we je aan om hier een kijkje te nemen. Je kunt de warme tropische kassen bezichtigen en door middel van een trap ook bovenin de ronde kas kunt lopen.

Heb een mooi uitzicht over kopenhagen, vanaf de Rundetårn

Ook wel de ronde toren genoemd, heb je van de Rundetårn die in de 17de eeuw komt een heel mooi uitzicht over Kopenhagen. De toren is gebouw als een astronomisch observatorium en wordt daar nog steeds voor gebruikt.

Het toffe aan de ronde toren is dat het bijna geen trappen heeft, je loopt schuin omhoog. Alleen het laaste deel heeft trappen. Als je eenmaal boven bent heb je een prachtig uitzicht over de stad.

Het gebied rond de toren is ook populair en ook leuk om een kijkje te hebben. Belangrijke plekken zijn dan ook de LEGO-store, Købmagergade, Amagertorv en Strøget.

Rundetårn

Een dag rondreizen in Kopenhagen

Meeste bezienswaardigheden die we voorstellen voor deze reisgids in 1 dag Kopenhagen is goed te doen ter voet. Meeste plekken liggen lekker bij elkaar en als het weer mee zit is het geen moeite om andere dingen te zien.

Mocht je afvragen wat voor gratis dingen je kan doen in Kopenhagen, lees dan hier gratis dingen doen in Kopenhagen.

Hoewel wij wandelen goed te doen is kan je ook een fiets huren in Kopenhagen, dit kan je natuurlijk ook met de apps als Bolt en Lime doen. Fietsen vind je eigenlijk overal!

Extra aanbevelingen in een dag Kopenhagen zien

Misschien wil je andere dingen zien in Kopenhagen waar wij geen tijd voor hadden om te ontschrijven. Dit kan natuurlijk het Tivoli pretpark zijn, wat een van de oudste pretparken is van Europa. Maar wat dacht je van de wijk Christiania, wat een hippie wijk is waar je ook kan vermaken. Mocht je een van deze dingen liever doen, probeer er tijd voor te maken in je trip Kopenhagen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reactie plaatsen