Hiken in Howth de mooie natuur van Ierland

Laatst bijgewerkt: 28-06-2020

Geniet van de Ierse natuur in Dublin. Ga hiken in Howth en geniet van de ongerepte mooie natuur die Ierland te bieden heeft.

Natuurlijk wil je actieve dingen doen tijdens je stedentripje Dublin. Een ideale manier is de Howth Cliff walk. Waar je langs de mooie kliffen loopt die dit natuur gebied te bieden heeft. Even lekker uitwaaien en weg van de drukte van de stad!

Howth is van origine een visserdorpje in de bai van Dublin. Door de populariteit van de cliff walk van Howth zijn er steeds meer winkeltjes en lekker eettentjes bij gekomen. Zeker lekker om een goede bodem te leggen met een Irish breakfast!

Hoe kom je in Howth?

Howth is makkelijk te bereiken met het openbaar vervoer van Dublin. Er rijden bussen en treinen naar Howth. Het makkelijkste is om met de DART te reizen dit zijn de treinen die in de omgeving van Dublin rijden. Vanaf het centrum van Dublin kan je makkelijk Connelly-station nemen richting Howth. De trein gaat twee tot drie keer per uur naar Howth. Een enkeltje kost slecht € 3,15, dat niet is niet veel geld! Met ongeveer 20 minuten reizen ben je in Howth en kan je aan je Hike beginnen.

Hiken in Howth

Je kan verschillende routes bewandelen in Howth. Welke hike bij je past hangt natuurlijk ook af van je uitrusting. Kwam je er laat achter dat je wilde hiken in Howth en ga je wandelen op sneakers? Doe dan de Cliff Path Loop dat is de groene route en is maar 6 km lopen. Als je de Cliff Path Loop loopt kom je langs de mooie natuur en kust van Dublin, dus eigelijk geen reden om een grotere route te nemen!

Ben je een wat gevorderden wandelaar en berekend op hikes als deze. Dan kan je verschillende hikes doen. In de buurt van de haven van Howth is een tourist information kiosk die je kunnen informeren over de verschillende wandel routes.

Hiken in Howth
Dit zijn de paaltjes die de verschillende routes aan geven voor je hike.

De mooie rauwe kust tijdens het hiken in Howth

Het is echt een plaatje om de ongerepte natuur te zien in deze omgeving. De Cliff Path loopt langs de kust van Howth en het is echt een mooi gezicht om hier langs te lopen!

hiken in Howth
De mooi vuur toren die je kan zien tijdens het hiken in Howth

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reactie plaatsen