De beste badhuizen van Boedapest - welk van de thermale baden van Boedapest moet jij bezoeken?

Laatst bijgewerkt: 17-10-2022

Tijdens jouw stedentrip wil je natuurlijk een van de badhuizen bezoeken van Boedapest. Maar de vraag is welke kan je best bezoeken, want je hebt geen tijd om ze allemaal te bezoeken.

Boedapest heeft vele bijnamen, enkele van deze bijnamen zijn: ‘Parijs van het Oosten’ en de ‘Parel aan de Donau’. Maar meest bekende bijnaam voor Boedapest is dan wel ‘de stad van de badhuizen’. Boedapest is de enige hoofdstad die je vind met helend water onder doorstroomt.

Tijdens het romeinse rijk werd er al volop gebruik gemaakt van de heerlijke mineraalrijke thermische bronnen in de stad. Daarna won het de populariteit van de Ottomanen. Hierdoor vind je ook een aantal Turkse hamans in Boedapest. 

Hierdoor zijn er vele badhuizen in Boedapest ontstaan en deze stad kent wel 125 baden. Dus al heb je weinig tijd dan kan je het best een bad vinden wat dichtbij je locatie of hotel is.

Wat zijn de beste badhuizen van Boedapest

Széchenyi badhuis Boedapest

Een van de bekende badhuizen van Boedapest is dan wel het Széchenyi bad. Waarschijnlijk herken je dit bad van fotos want dit prachtige neobarok stijl gebouwde gebouw is heel iconisch. Het Széchenyi bad is begin twintigste eeuw gebouwd. Dit is trouwens een van de grootste thermale baden van Europa.

Széchenyi badhuis van Boedapest

Als je in het grote buitenbad zit en kijk je naar de prachtige fraaie architectuur van het pand. En dat was voor ons vooral de reden om hierheen te gaan, het buitenbad vonden wij prachtig. Heerlijk groot en het water is heerlijk warm.

Een voordeel van het Széchenyi bad is dat zelfs het buitenbad open is zelfs als het vriest buiten, en dan is het eigenlijk nog lekkerder om in een warm buitenbad te zitten.

Wel moeten we toegegeven dat je hier echt heen gaat voor het buitenbad, de binnenbaden vonden wij beetje gedateerd en iets te klein. Maar verder kunnen we dit bad zeker aanraden.

Let wel op dat dit bad erg toeristisch is, wil je de mensen massa's ontwijken kan je beter vroeg in de ochtend of einde dag gaan. Zelf vonden wij einde dag een heerlijke tijd om hier even te dobberen.

Prijzen en tickets Széchenyi badhuis

Bekijk hier de prijzen van het Széchenyi badhuis. Het beste kan je alvast een ticket reserveren online hierdoor skip je de wachtrij om een kaartje te kopen en loop je zo door.

PrijzenDoordeweeksWeekend 
Hele dag met cabine18,-19,-
Hele dag met kluisje17,-18,-
Ochtend met cabine (6 - 8 uur)18,-18.50
Ochtend met kluisje (6 - 8 uur)16,-16.50
Avondticket vanaf 19.00 met cabine18,-18.50
Avondticket vanaf 19.00 met kluisje18,-16.50
Vooraf gekocht ticket met cabine19,-19,-Reserveer
Vooraf gekocht ticket met kluisje18,-18,-Reserveer

Handige informatie over Széchenyi badhuis

 • Aantal baden: 18, inclusief 3 buitenbaden
 • Openingstijden: elke dag van 06.00 tot 22.00 uur
 • Adres: Kerület Állatkerti körút 9-11

Gellért Spa

Wij vonden Gellért Spa echt prachtig, gebouwd in een Art Nouveau voelt deze spa heel luxe aan. Ook door de glas-in-lood ramen en de kleurijke mozaïektegels geeft de Gellert spa een luxe en modieuse uitstraling, hierdoor is het een van de mooiste badhuizen van Boedapest.

De Gellért Spa is tussen 1912 en 1918  gebouwd, en het doet twee dingen waar Boedapest zo om bekend staat dat zijn de heerlijke thermaalbaden en de prachtige architectuur combineren.

Heb je niet zoveel zin in het warme water? Dan kan je ook lekker baantjes trekken in het Gellért bad. Let wel op hiervoor heb je een badmuts nodig om baantjes te mogen zwemmen.

Prijzen en tickets Gellért bad

Bekijk hieronder de prijzen voor de Gellért Spa, wil je de rijen voorkomen kan je hier een ticket kopen online.

TicketDoordeweeksWeekend
Hele dag met kluisje€18€18.50
Hele dag met cabine€19€20

Handige informatie over Gellért bad

 • Aantal baden: 13, inclusief 3 buitenbaden en een zwembad
 • Prijs: zie tabel hierboven
 • Openingstijden: iedere dag van 06.00 – 20.00 uur
 • Adres: Kelenhegyi útca 4

Het Rudas badhuis

Het Rudas bad is het oudste badhuis van Boedapest en is een originele Turkse hamam. Dit komt uit de tijd dat de Ottomanen in Hongarije heersen.

In 2014 heeft er een grote renovatie plaatsgevonden in het Rudas badhuis, maar je vind hier nog steeds de originele elementen terug. Dit bad geeft je nog steeds de sprookjesachtige sferen, want  het is nog steeds prachtig als het zonlicht door de koepel straalt terwijl jij in het bad licht met de 8 hoeken.

En van de dingen die bijzonder is de jacuzzi, waar je mooi uitzicht over boedapest hebt. Een aanrader is dan ook om tijdens zonsondergang in de jacuzzi te zitten. Dat wordt een magisch moment.

Omdat het Rudas badhuis, nog steeds aanvoelt als een Turkse hamam proberen ze hier qua regels ook de tradities in stand te houden. Zo zijn ze de meeste dagen alleen voor mannen open en zijn ze op dinsdag open voor alleen vrouwen. Hier onder heb je een overzicht over de dagen:

 • Het bad is alleen open voor mannen op: maandag, woensdag, donderdag en vrijdag
 • Het bad is open voor vrouwen op: dinsdag
 • Het bad is open voor stellen: in het weekend.
 • Prijzen voor het Rudas badhuis
TicketDoordeweeksWeekend
Ticket voor zwembad & welness hele dag met kluisje€16€20
Ochtendticket voor zwembad & welness met kluisje (09.00 - 12.00)€9-
Ticket voor thermale baden met cabine€11€13
Ticket voor thermale baden met cabine voor studenten & senioren (08.30 - 12.00 uur)€7€7
Nachtticket vrijdag & zaterdag (22.00 - 04.00 uur)€17€17

Handige info over het Rudas bad

 • Aantal baden: 8
 • Prijs: zie tabel hierboven
 • Openingstijden: elke dag van 06. 00 – 22.00 uur
 • Adres: Döbrentei tér 9
 • Website: en.rudasfurdo.hu

Lukács badhuis

Een echte hongaarse ervaring ga je vinden bij het Lukács badhuis. Maar de laatste jaren komen er ook veel meer toeristen naar dit badhuis. Maar het leuke aan dit bad is juist dat het nog steeds niet zo toeristisch aanvoelt.

Het Lukács badhuis werd in de 12e eeuw al gebruikt door ridders van Sint John die hun zieken erheen brachten voor genezing. Later hebben de Ottomanen dit veranderd in een turks badhuis een hamam dus. Dat gebeurde rond 1880.

Wat dit bad uniek maakt is dat het een mix is van traditionele spa’s en moderne invloeden. Je vind hier dan ook een infrarood sauna, een stoombad en een muur van Himalaya zout.

Prijzen voor het Lukács badhuis

PrijzenDoordeweeksWeekend
Hele dag met cabine€12€12.5
Hele dag met kluisje€13€13.5
Ochtend met cabine (6 - 8 uur)€12-
Ochtend met kluisje (6 - 8 uur)€10.5-
Avondticket vanaf 18.00 met cabine€12€12.5
Avondticket vanaf 18.00 met kluisje€10.5€11
Avondticket vanaf 18.00 met cabine & sauna world€13€14
Avondticket vanaf 18.00 met kluisje & sauna world€12€13.5
Ticket voor studenten & senioren met kluisje (08.00 - 12.00)€7€9.5
Ticket voor studenten & senioren met cabine (08.00 - 12.00)€8.5€10.5

Praktische info over Lukács badhuis

 • Aantal baden: 8, waarvan 2 buitenbaden en 1 zwembad
 • Prijs: v.a. 3700 HUF (ca. €15) & gratis voor Budapest Card houders
 • Openingstijden: elke dag van 06.00 – 22.00 uur
 • Adres: Frankel Leó út 25-29
 • Website: en.lukacsfurdo.hu

Belangrijke dingen die je moet weten over de badhuizen in Boedapest

Waar koop ik een kaartje voor de badhuizen?

Bij alle populaire badhuizen kan je zowel online als bij de deur een kaartje kopen. Let wel op dat bij de populaire badhuizen er een lange rij kan staan. Daarnaast hebben wij ervaren dat bij sommige badhuizen er niet gevraagd word of je een kluisje wilt of een cabin om om te kleden en je spullen te doen. Belangrijk is omdat wel aan te geven. Je kan ook online een kaartje boeken, dan kan je dat zelf gemakkelijk aangeven. 

Wat is het populairste badhuis?

Het meest populaire badhuis is natuurlijk het Széchenyi bad, hier komen dan ook de toeristen het meest opaf. Maar nog steeds is dit bad geliefd bij de Hongaren. Het buitenbad is hier dan ook prachtig. 

Daarnaast komt het Gellért bad wat wel een van onze favorieten is door het prachtige interieur.

Wat zijn de kledingvoorschriften?

De kledingvoorschriften voor de badhuizen is dat je badkleding draagt, er zijn geen dagen dat je zonder badkleding kan rondlopen in een van de badhuizen. Daarnaast zijn slippers een must in de badhuizen. Daarnaast is een badmuts een vereiste als je baantjes wil trekken.

Maar wat als je nou niet te veel van huis wilt meenemen?

Natuurlijk wil je voor een stedentrip Boedapest niet te veel meenemen en helemaal niet als je alleen met handbagage vliegt. Neem sowieso badkleding mee en eventueel slippers. 

Maar je kan ook bij de meeste badhuizen slippers en een handdoek huren. Wij hebben zelf een handdoek van het hotel meegenomen, dat is natuurlijk ook een optie. Dit hebben wij ook in onze paklijst voor Boedapest beschreven.

Waar laat ik mijn spullen?

Bij de badhuizen heb je kluisjes waar je spullen in kan doen, deze kluisjes koppel je aan je bandje. Maar je kan ook cabines huren om je om te kleden maar ook je spullen veilige in op te bergen.

Uit onze ervaring vergeten ze dat soms te vragen en krijg je dan een locker, dus geef dat aan. Of boek online de badhuizen daar kan je direct opgeven of je een cabine of kluisje wilt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reactie plaatsen