Street art spotten in de Hackescher Markt Berlijn

Laatst bijgewerkt: 18-07-2020

Wil jij ook toffe Graffiti zien in Berlijn? Bij de Hackescher Markt is een soort hof met heel veel toffe street art. 

Bij de Hackescher Markt is een graffiti steegje in de buurt van Rosenthaler Strasse, bij Cinema Café. De ingang is wat donker. Het is een soort binnenhof vol met toffe street art.

Wil jij meer alternatieven dingen doen in Berlijn? Lees dan ook ons artikel over Alternatief Berlijn waar we vertellen over alternatieven dingen die jij kunt doen in Berlijn.

Het labyrint van Street art in Berlijn

Het toffe aan dit steegje is dat de werken continu veranderen, waardoor het heel uniek blijft. Elke keer wanneer je terug komt naar Berlijn en dit steegje zijn de werken veranderd.

Hackescher Markt Berlijn

Dit steegje maakt je nieuwsgierig, het voelt een beetje als een labyrint met allemaal toffe street art en geheimzinnige deuren.

We raden je aan om niet alleen door het steegje te lopen maar ook de deuren te openen. Wie weet kom je voor toffe verassingen te staan.

Street art Berlijn
Wunstkunst
De wunstkunst apparaten kom je tegen op meerdere plekken in Berlijn

De werken verschillen wat, het heeft iets meer een graffiti gehalte dan street art. Maar er zitten zeker wat pareltjes tussen die je niet mag missen. Het geeft een creatieve vibe en dat voel je ook terug aan de cafés en andere dingen die in dit steegje verstopt zitten.

Street Art

Naast de toffe street art kan je hier ook naar een cafeetje. Daarnaast heb je ook nog een tentoonstellingsruimte en een MonsterKabinett, een ruimte gevuld met mechanische monsters. Dit is een hele donkere ruimte met allemaal duistere illustraties als monsters.

Street art Berlijn

In de middag zal dit hof op de Hackescher Markt vol zitten met toeristen bij de café's. Al kom je voor het fotograferen is de tip om vroeg in de ochtend hier te zijn. Hierdoor heb je Hackescher Markt hof volledig voor jezelf. 

Boekenwinkel

Aan het eind van de steeg vind je een trap die leidt naar een boekenwinkel. Met leuke items als kunst boeken, fotografie boeken en illustraties. Zeker leuk om te bezoeken.

Dit steegje brengt je naar de boekenwinkel met de toffe arty boeken en souvenirs.