Brunchen in Berlijn, de leukste plekjes!

Laatst bijgewerkt: 19-10-2019

Berlijn staat natuurlijk bekend om zijn clubcultuur, maar wat je na het uitgaan natuurlijk doet is het brunchen in Berlijn.

Wij hebben leuke plaatsen uitgezocht waar je prima kan brunchen in Berlijn! Op zondag zijn rondom de meeste markten veel café’s en restaurants te vinden waar je kan brunchen. Ze spelen in op de populaire zondagsmarkt door een speciale brunch te organiseren.

Voor ongeveer 10 euro kan je onbeperkt opscheppen van een buffet. Denk dan vooral aan: gegrilde groentes, salades, aardappeltjes en verschillende soorten kazen. En natuurlijk ook typisch ontbijt producten en fruitsalades.

Berlijn

Waar brunchen in Berlijn?

De eerste vraag die je misschien hebt is, waar kan je het best brunchen in Berlijn? Vooral in de Friederichshain rondom Boxhagener Platz en de Simon-Dach-Strasse. Daar zijn veel restaurants te vinden die op zondag tussen 10:00 en 16:00 uur een buffet aanbieden.

Maar in Prenzlauer Berg rondom Kollwitzplatz en de Kastanienallee vind je veel cafe's en restaurants waar je kan brunchen. Maar ook in Kreuzberg random Dieffenbachstraße en Graefenstraße.

De zondags brunch in Berlijn is een soort van familie ding geworden in berlijn. Dan komt vooral dat kinderen voor een gereduceerd tarief kunnen mee eten. Vaak zitten te terrassen propvol bij deze restaurantjes.

Leuke plekken om te gaan brunchen in Berlijn

Dit zijn plekjes die we je graag aanraden wanneer je gaat brunchen in Berlijn!

1# Benedict

Benedict is gelegen in West-Berlijn, en draait helemaal om stijl zowel op als naast het bord. Benedict beweert het beste ontbijt in Berlijn te hebben, en dat is misschien wel waar. Ze hebben een heerlijke Eggs Benedict en ook heerlijke chocoladepannekoekjes. en de shakshuka, die momenteel in de stad trending, is ook fantastisch

2# House of small wonder

House of Small Wonder is gelegen in de wijk Mitte. Het is een populaire bestemming voor zowel toeristen als de berliner voor zijn of haar brunch. Het is niet alleen de locatie van House of Small Wonder wat er prachtig uit ziet maar ook wat er uit de keuken komt ziet er mooi uit, maar bovendien smaakt heel goed. Alle gerechten hebben een kleine twist en je wilt zo weer terug voor de Okinawan taco rijst.

3# Silo coffe

Een brunch in de buurt van Boxhagener Platz, Silo is een heerlijke plek om heen te gaan. Door de Australische invloeden die je terug proeft in de grachten als gebakken ei met chorizo. Maar ze hebben ook heerlijke broodjes. Of wat dacht je van avocado toast het kan allemaal bij Silo Coffe.

4# Markthalle Neun

Markt halle Neun is een breakfast market, Elke derde zondag in de maand is er een heerlijke ontbijtmarkt. Denk vooral aan goede koffie, lekkere smoothies, egg benedict.

Bij deze markt kan je de hele dag terecht. Dus voor een late brunch, lunch zit je hier sowieso goed! Meet weten over de Markthalle Neun, lees dan de website markthalleneun.de

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reactie plaatsen