Uitgaan in Barcelona

Laatst bijgewerkt: 31-03-2020

Als je een stad echt wilt leren kennen dan doe je dat niet alleen overdag maar ook in de nacht. Uitgaan in Barcelona is een belangrijk onderdeel van de cultuur. 

In dit artikel vind je alles wat je moet weten over uitgaan in Barcelona. 

Naast alle leuke plekken om uit te gaan in de Catalaanse hoofdstad, geven we je ook inzicht hoe de clubscene werkt en wat de leukste festivals zijn. 

De beste wijken om in uit te gaan in Barcelona

Barcelona kent niet een uitgaanscentrum waar alles gebeurd, maar verspreid over de stad. In iedere wijk is er wel iets te beleven, naar gelang je voorkeur kun je op basis van dit artikel je keuze maken. 

De centrale ligging van de Gotische wijk

De gotische wijk is het oude centrum van Barcelona. Door het grote aantal hotels dat in de wijk staan is het een geliefde plaats bij toeristen om uit te gaan. De belangrijkste plek in deze wijk is Plaça Reial. Hier vind je vele kroegjes, cafés en nachtclubs. Het is handig om gebruik te maken van de flyers die de proppers uitdelen in dat gebied, daarmee krijg korting bij de ingang of een gratis drankje. Wel moet er opgepast worden als je de kroeg uitstapt voor zakkenrollers en dames van lichte zeden als je op Las Ramblas loopt. 

Mix van toeristen en locals in El Born

In El Born kan je ontzettend goed stappen. Hier vind je een mix van locals en toeristen. Met haar immense aanbod aan barretjes, cafeetjes, cocktailbars en clubs is het er altijd bruisend. 

Vindt de oudste kroegen van Barcelona in El Raval

In El Raval vind je een grote diversiteit in muziek bij het uitgaan. Dit complimenteert de wijk. Na de opknapbeurt is de wijk echt gaan bloeien als uitgaanscentrum. In deze wijk vind je de oudste kroegen van Barcelona. Ook kun je hier terecht als je minder geld hebt en toch wilt doorzakken. Â

Spot Barça spelers in Carrer Aribau

Dit gebied is meer toegespitst op locals. Het publiek zijn veelal trendy en jetset types. Er bevinden zich hier diverse barretjes, cafés en veel belangrijker nachtclubs. Waaronder Sutton, een populaire club waar veel rijke en bekende mensen komen, bijvoorbeeld spelers van Barcelona. 

Geweldig borrelen in Gracia

Gracia is veel kleinschaliger en geweldig om te borrelen. Er bevinden zich veel kleine kroegjes, cafeetjes en barretjes. Jongeren trekken hier naartoe als zij gezellig wat willen drinken op het terras tot laat. Een van de pleintjes die de moeite waard is om naartoe te gaan is Plaça del Sol. 

Chique uitgaan in Maria Cubi

Hier gaan alle rijkelui uit van Barcelona, die afkomstig zijn uit Sarrià-Sant Gervasi. Het meest bruisende gebied is rondom Carrer Maria, waar veel barretjes en muziek bars zijn. De trendy en rijke mensen komen hier vaak om te borrelen nog voor dat ze naar de club toe gaan.

De alternatieve vibe van Marina

Dit is het epicentrum van de alternatieve muziek. In Sant Marti is het oude industrieterrein omgetoverd tot een gebied met goedkope barretjes en kroegjes. Met name als je weg bent van Rock en Metal kun je hier je hart luchten. 

Strand vibes in Port Olympic

Dit gebied is vooral in de zomer in trek doordat het langs het strand ligt. Port Olympic kent veel uitgaansgelegenheden zoals barretjes, shisha barren en clubs. 

De studenten van Zona Universitaria

Dit is het gebied waar studenten naartoe gaan om uit te gaan. Dit komt doordat Zona Universitaria vlakbij de universiteit gelegen is. Vooral Sala BeCool, Ribelino’s en Up & Down zijn populair bij studenten. 

De homobars en gayscene van Eixample

Eixample is de plaats waar de meeste homo en homovriendelijke barren zijn. Met name tussen de straten Balmes, Calabria, Gran Via de les Corts Catalanes en Provença. Deze kroegen zijn makkelijk te herkennen doordat zij veelal een regenboogvlag aan de gevel hebben hangen. 

Hoe is het uitgaansleven in barcelona

Welke avonden jij het beste uit kan gaan.

Iedere avond is er wel iets te doen in Barcelona. Dit betekend niet dat Barcelonezen iedere avond uit gaan. Zij gaan voornamelijk in het weekend (vrijdag en zaterdag) uit. Studenten gaan vaker ook nog uit op donderdag. Dit komt doordat de clubs dan vaak geen entree vragen om naar binnen te gaan. 

Jij staat niet meer voor schut nu je weet hoe laat de locals uitgaan

Aangezien alles ietsje later begint in spanje en wat rustiger aan geldt dit ook voor het uitgaan. Er wordt pas na twaalven uit gegaan. Voor dat je naar de club gaat om te dansen wordt er eerst voor gedronken, dit kan zowel in een cafe als thuis. Â

Weet hoe je altijd binnen komt

Ieder café, discotheek of club heeft een uitsmijter voor de deur die bepaald of je naar binnen mag. Bij cafés zullen zij minder moeilijk doen dan bij nachtclubs. Als je daar te dronken bent of met een te grote groep mannen heb je de kans niet toe gelaten te worden. Ook geldt dat je, je moet legitimeren en gepast gekleed moet gaan. Als je geen entree wilt betalen voor een club moet je om 01:00 naar binnen gaan. De kroegen en barren zijn vaak tot 03:00 geopend. De clubs daarentegen openen vaak pas om 01:00 en sluiten om een uur of 06:00. 

Zo kan jij je gedragen als een local, hoe gaan de barcelonezen uit

Een uitgaansavond zou kunnen beginnen voor een local door eerst gezellig te eten met elkaar. Dit kan zowel buiten de deur als eten van eigen keuken. Daarna kunnen ze naar het café toe gaan om iets te drinken voor dat ze naar de club toe gaan om te dansen. Een andere versie zou zijn dat ze eerst zouden voorzitten bij iemand thuis aangezien de drankprijzen aan de hoge kant zijn in Barcelona, om vervolgens uit te gaan in de clubs en discotheken. Echte barcelonezen maken geen potjes en geven ook geen rondjes. De drankjes die ze drinken betalen ze zelf. 

Wat doen zij na het stappen? 

Na het uitgaan is het populair om churros te eten bij een van de vele straatkraampjes. De makkelijkste manier om naar huis te gaan is om de taxi te nemen, maar ook de metro en de nachtbus zijn een goede optie in het weekend als je liever met het openbaar vervoer reist. 

Wat drink je tijdens het uitgaan?

De meeste Barcelonezen drinken geen wijn, cava of sangria als zij uitgaan. Zij prefereren mixdrankjes (chubatas) en shotjes (chupitos) tijdens het stappen. Ook worden er bier en frisdrank gedronken. 

De twaalf meest gedronken chubatas van de Barcelonezen zijn: 

 • Vodka Lima (lime vodka)
  Vodka con Fanta (Fanta vodka)
 • Malibu con piña (ananassap met Malibu)
 • Ron con Coca-Cola (rum cola)
 • Licor 43 con Coca-Cola (Licor 43 met cola)
 • Whisky con Coca-Cola (whisky cola)
 • Whisky con Red Bull (whisky Red Bull)
 • Martini con limón (Martini met citroensap)
 • Tequila con limón (Tequila met citroen)
 • Ginebra con Fanta (gin met Fanta)
 • Ginebra con Coca-Cola (gin cola)
 • Whisky con 7Up (whisky 7UP)

Schrijf je in voor gastenlijsten om sowieso binnen te komen in de club

Zoals al eerder gezegd is er altijd wel iets te beleven in de Catalaanse stad aan de Middellandse zee. Deze websites vertellen wat er te beleven valt. 

Deze websites geven je een idee wat er valt te beleven in Barcelona. Ook kun je via deze websites je plaats op de gastenlijsten (de zogenaamde Listas VIP) regelen voor nachtclubs, daarmee kom je gratis binnen en hoef je dus geen entree te betalen in de club. 

Kosten uitgaan in Barcelona

De kosten om te stappen in Barcelona kunnen hoog zijn. Een gemiddeld mixdrankje kost al snel acht euro of meer. Shotjes kosten gemiddeld drie euro en frisdrank en bier kosten tussen de vier tot acht euro.

Voor de meeste clubs betaal je entree. Deze entree ligt tussen de tien en vijftien euro. Vaak zit er bij deze entree wel een drankje bij naar keuze. Wat maar goed ook is aangezien de hoge prijzen van de drankjes. Niemand betaald voor iemand anders drankje, maar alle voor zichzelf. Als je dust met een stel Barcelonezen uitgaat kun je maar beter voor jezelf bestellen en geen rondje geven want de kans is groot dat je deze niet terug krijgt.

Tips om goedkoper van het nachtleven van Barcelona te genieten

Proppers delen vaak kaartjes of flyers uit voor gratis drankjes of gratis entree. 

Er zijn clubs te vinden voor minderjarigen. 

Openbaar drinken is verboden, het kan vervelende problemen opleveren als je wordt gepakt op het drinken op straat. 

In het weekend rijdt de metro de hele nacht, dit is een goede manier om veilig thuis te komen. Je kan natuurlijk ook 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reactie plaatsen