Park Güell in Barcelona

Laatst bijgewerkt: 30-06-2020

Park Güell bevind zich in de wijk van Gràcia op een berg in Barcelona. Hier bevind een van de meesterwerken van Antoni Gaudí. Bij Park Güell kan je van het adembenemende uitzicht over de stad genieten.

Ik ben zelf niet in het betaalde gedeelte geweest van Parc Güell maar er is genoeg te zien zonder te betalen voor het park. De Leuke en kenmerkende dingen die ik heb gezien in Parc Güell zijn:

guell_huisje
Dit lijkt erg op het snoephuisje van hans en grietje.
guell_arc
De brug waar je over kan lopen in park Güell
guell_boven
guell_toren

Geschiedenis van Park Güell

Park Güell is gevormd door het samenvoegen van twee boerderijen. Deze werden aangekocht door de graaf Eusebi Güell in 1899 wie Gaudí de opdracht gaf om een residentieel park in de buurt van zijn boerderij te bouwen.  De bedoeling was om een ‘prive-tuinstad’ te bouwen voor de rijke Barcelonezen.

De werkzaamheden die uitgevoerd zouden worden door  Antoni Gaudí zouden vier jaar gaan duren. Van van 1900 tot 1904.  Andere architecten werkten met  Antoni Gaudí Samen met  zoals Josep Maria Jujol, Francesc Berenguer, Joan Rubió en Llorenç Matamala. Maar al de versiering van het park zoals de ingangen, fonteinen, zuilen en banken werden bedacht door Gaudí zelf.

Omdat er maar drie percelen werden verkocht, werd het project een mislukking en werd in 1914 gestopt.

Vanwege haar schoonheid werd het gebied later in 1922 als park geopend. In 1969 werd het Park Güell uitgeroepen tot een Nationaal Monument en in 1984 kwam het op de UNESCO Werelderfgoedlijst.

Wat is de beste route naar park Güell

Je kan het best de metro nemen, dan moet je L3 hebben richting Vallarca. Vanaf hier is het nog 700m stijl omhoog lopen naar het park zelf, gelukkig kan je vanaf het metrostation een roltrap omhoog nemen zodat je niet het hele stuk hoeft te lopen.

Park Güell tickets

Voor de hoofdingang, hagedis en Sala Hipóstila, Plaça de la Naturalesa en viaducten moet sinds 2013 betaald worden.

Tickets kosten € 7 p.p. als je het online doet, bij het park bij de bali kost het €8. Kinderen tot 6 jaar hebben gratis toegang.

Ik ben zelf bij het park geweest maar niet naar binnengewipt bij het betaalde gedeelte. Ik zelf vond het niet de moeite waard om naar binnen te gaan in het betaalde gedeelte.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reactie plaatsen