Montjuïc Castle in Barcelona

Laatst bijgewerkt: 31-03-2020

Als je uitzicht wil over de stad Barcelona kan je het best naar het Montjuïc Castle gaan. Je hebt vanaf het Montjuïc Castle een mooi uitzicht over de stad. De berg Montjuïc heeft een lange geschiedenis met periodes van duisternis en glorie. Hierdoor heeft Montjuïc een interessante geschiedenis.

Ik zelf ben naar Montjuïc gegaan vanwege het uitzicht wat je hebt over de stad en de tour met de kabelbaan.

de ingang van Montjuïc Castle
de ingang van Montjuïc Castle voorzijde

Geschiedenis van Montjuïc Castle

Castell de Montjuïc werd door Juan Martín Cermeño in de periode 1751-1779 ontworpen. Maar op deze plek werden voor de verdediging van de stad al in de 17e eeuw verschillende wachttorens en forten gebouwd.

Het eerste kasteel op Montjuïc werd in 1640 gebouwd om de stad te verdedigen tegen Felipe IV. Doordat er vele aanvallen en belegering was gedaan werd in de late 17de eeuw het kasteel gerenoveerd en uitgebreid.  Met de Bourbons, in de 18e eeuw, kwam een nieuw defensief systeem voor de stad, gebaseerd op twee belangrijke forten: de nieuwe Ciutadella en die op Montjuïc.

Het gebouw had een binnenplaats, een wachttoren en bood ruimte voor opslag en kazernes. Maar liefst 86 kanonnen stonden hier gereed.

Hoe ga je naar het Montjuïc Castle

Je kan de Funicular de Montjuïc nemen vanaf het metrostation Paral.lel. Je Komt op metrostation Paral.lel door de L2 of de L3 te nemen. Vanaf daar kan je de kabelbaan nemen richting Montjuïc Castle en heb je een erg mooi uitzicht over Barcelona.

Let op: Tijdens mijn stedentrip was Funicular de Montjuïc gesloten vanwege werkzaamheden, je kan de bus nemen vanaf de nabij gelegen bushalte vanaf  metrostation Paral.lel. Het word aangegeven bij de bushalte met een geel papier welke bus je moet hebben richting Montjuïc( Waarschijnlijk is het de bushalte waar de meeste toeristen staan).

de kabelbaan van montjuc
De kabelbaan die je brengt naar Montjuc.

Het uitzicht van Barcelona vanaf Montjuïc Castle?

Vanaf Montjuïc heb je een prachtig uitzicht van Barcelona waar je goed uitzicht heb op het W hotel en Palau Nacional. Daarnaast is vanaf deze plek nog meer mooie hotspots te zien van Barcelona.

het uitzicht vanaf Montjuïc Castle op Palau Nacional
het uitzicht vanaf Montjuïc Castle op Palau Nacional
montjuc_w_hotel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reactie plaatsen