Bezienswaardigheden van Barcelona

Laatst bijgewerkt: 18-07-2020

Barcelona kent tal van highlights en must sees. Je kan onmogelijk alle bezienswaardigheden van de Catalaanse stad in een stedentrip zien.

Dus tijdens je stedentrip zal je selectief de Bezienswaardigheden van Barcelona moeten uitkiezen. Daarom hebben wij dit artikel voor jou geschreven. In dit artikel behandelen we de leukste bezienswaardigheden die je maar kan vinden in Barcelona. Niet alleen de top highlights zoals de Sagrada Familia, maar ook de leukste bezienswaardigheden en activiteiten voor met je kinderen, de beste bezienswaardigheden van Barcelona met een klein budget en nog veel meer.

Top bezienswaardigheden van Barcelona

Als je in Barcelona bent, kan je een week uitrekken om alles te zien, waarschijnlijk heb je daar geen tijd voor. Daarom hebben wij een overzicht met de leukste bezienswaardigheden in Barcelona!

Sagrada familia

Bezienswaardigheden van Barcelona - Sagrada Familia
Bezienswaardigheden van Barcelona - Sagrada Familia

Een van de highlights in Barcelona die op ieder lijstje voorkomt is de Sagrada Familia. De door Gaudi ontworpen kerk die nog steeds in aanbouw is. De kerk staat in de gotische wijk en toornt boven de stad uit. Zie hoe Gaudi zijn inspiratie uit de natuur haalde en heeft verwerkt in het ontwerp van het kunstwerk. je kan er verschillende dingen bekijken in de sagrada familia. zo kan je de kerk in en deze van de binnenkant bewonderen, maar ook als extraatje de torens beklimmen en een audiotour nemen. De kosten voor een ticket de kerk zijn 15 euro voor een standaard kaartje, 13 euro voor studenten en ouderen en kinderen onder de tien zijn gratis. mocht je ook de toren willen beklimmen dan betaal je daar 4,50 extra voor. Je kunt de sagrada familia bereiken door met metro L5 en L2. Je kan dan uitstappen op het gelijknamige metro station. De openingstijden voor de kerk zijn:

 • November - Februari: 9.00 - 18.00 uur
 • Maart en Oktober: 9:00 - 19:00 uur
 • April - September: 9.00 - 20.00 uur

Casa Mila

Bezienswaardigheden van Barcelona - Casa Mila

De Casa Mila is een van de bekendste werken van de architect Gaudi. het is te herkennen aan de golvende gevel die je van de buitenkant al kan bewonderen. tegenwoordig staat het huis open voor publiek en in de vorm van een museum . Je kan dit schitterende bouwwerk bereiken door te reizen met de metro, lijn 3 en lijn 5. Stap dan uit op station diagonal. Verder kan je dit gebouw ook bereiken door lijn 2, 3 en 4 te pakken. stap dan uit op station passeig de cracia. De prijs voor de casa mila is €20,50 normaal gesproken, voor studenten €16,50, mindervalide €16,50, kinderen 7-12 jaar oud €10,25, kinderen 0-6 gratis. De openingstijden verschillen door het jaar heen zo is het in november geopend in november t/m februari van 9:00 tot 18:00 en van maart tot november van 9:00 tot 20:00.

Park Guell

Bezienswaardigheden van Barcelona - Park Guell
Park Geull

Het door Gaudi ontworpen park met mozaïeken is een echt must see in Barcelona. De vele schitterende werken komen uitstekend tot hun recht in het park. Naast de kunstwerken kent het park een adembenemend uitzicht over de Catalaanse stad. je kan bij Park Guell komen door de groene lijn (L3) te gebruiken. Daar kan je uitstappen op metro metrostation Lesseps. De Openingstijden voor het park zijn:

 • 26 maart - 30 april: 08:00 - 20:30 laatste toegang 19:30
 • 01 mei - 27 augustus: 08:00 - 21:30 laatste toegang 20:30
 • 28 augustus - 28 oktober: 08:00 - 20:30 laatste toegang 19:30
 • 29 oktober - 31 december: 08:30 - 18:30 laatste toegang 17:30

Waar het park voorheen gratis was moet je tegenwoordig een kleine vergoeding betalen om erin te mogen. De prijzen zijn: Toegangsprijs:

 • Volwassenen: €8,00
 • Kinderen 7-12 jaar: €5,60
 • Zuigelingen 0-6 jaar:  €0,00
 • Meer dan 65 jaar: €5,60
 • Gehandicapte bezoeker: €5,60

Leuk voor kinderen

het is best moeilijk om activiteiten en bezienswaardigheden te plannen als je kinderen bij je hebt. Daarom hebben wij een een lijst gemaakt met de leukste bezienswaardigheden in barcelona om kinderen mee naartoe te nemen. Het maakt niet uit welke leeftijdscategorie je kind is, van peuter tot puber er er zijn genoeg highlights en bezienswaardigheden die geschikt zijn voor kinderen.

Cosmocaixa

Dit wetenschappelijke museum laat zonder twijfel je mond doen openvallen. Het staat vol met vele wonderlijke dingen uit de wetenschap. Het complex bestaat uit 50.000 m2. naast permanent ingerichte zalen zoals het planetarium, geologische muur of het adembenemende verdronken bos, zijn er ook tijdelijke installaties. De entreeprijs is 4 euro voor een volwassenen, maar als je 16 jaar of jonger bent is de entree gratis.

Verdwalen en verstoppertje spelen in Laberith d’hortha

Dit park is ideaal om in te verdwalen, letterlijk! El Parque de laberint d’horta is een park met een natuurlijk laberint. De tuin stamt uit de 18de eeuw en is de oudste tuin uit barcelona. Laat je kinderen uitvinden hoe je het snelst naar de andere kant kan komen of speel daar verstoppertje. De entree kost 2,23 euro normaliter maar is op zon- en woensdagen gratis.

Gillen in de achtbaan in Attractiepark tibidabo

Dit pretpark is een echte highlight in barcelona als je met kinderen naar de stad gaat. Het Tibidabo bevindt zich op 500 meter hoogte boven zeeniveau. Het park kent veel tot de verbeelding sprekende attracties zoals de Carrusel of El Avion. Een spectaculair uitzicht over barcelona biedt de magische berg La Montana de Tibidabo montjuic. Dit pretpark is gratis voor kinderen onder de 90 cm, 10,30 voor kinderen tot 1 meter 20 en daarboven betaald men 28,50. Het verschil in prijs is omdat kleine kinderen minder in attracties kunnen door hun lengte.

Raak je energie kwijt in Barcelona bosc Urba

als je iets actiefs wilt doen in de catalaanse stad, dan is de tokkelbaan van maar liefst 120 meter een goede optie. Bosque urbano kent meer dan 50 attracties, waar ondermeer tokkelbanen, touwen en lianen. Je kan hier dus tarzan voelen door lekker te klimmen en te klauteren.  entreeprijzen hangen af van het gekozen circuit en de leeftijd of lengte van het kind.

Lik je vingers af bij Museo del chocolate

Dit chocolade museum neemt je mee op reis langs de geschiedenis van chocolade en cacao. Museo del chocolate staat vol met de mooiste en lekkerste chocolade figuren. Er kan ook van te voren een chocoladeworkshop worden geboekt. Daar werk je met chocolade en kun je tussendoor lekker proeven. De entree is 6 euro maar voor kinderen tot 7 jaar is het gratis.

Budget dingen in Barcelona

Je bent het vast wel met mij eens dat een stedentrip erg duur kan zijn. Je wilt veel zien en de stad beleven, daarbij horen eten, uitgaan en bezienswaardigheden zien ook bij en deze kunnen soms een flinke duit kosten. hieronder staan de leukste gratis activiteiten en bezienswaardigheden die je kan doen en zien die geen geld kosten. hierdoor kan je de juiste balans vinden tussen plezier en hoef je je niet schuldig te laten voelen tegenover je portemonnee.

Museumtour

Een museum tour is een goede optie om gratis bezienswaardigheden te zien. zo zijn het picasso museum, de al eerder genoemde cosmocaixa en Museu d’Historia de Catalunya de eerste zondag van de maand open. verder is het chocolademuseum Museu de la Xocolata iedere eerste maandag van de maand gratis.

Gaudi wandeling

Barcelona’s trots kan natuurlijk niet ontbreken uit dit lijstje. De werken van Gaudi zijn door de gehele stad te vinden en hoef je niet voor te betalen als je die van de buitenkant wilt bewonderen. Hier kan je rustig een dag voor uittrekken en kijken hoeveel jij er kan vinden. ga bijvoorbeeld langs de sagrada familia, parc guell of casa mila.

Montjuic

Deze berg is niet alleen de moeite waard door het museum wat er staat. het uitzicht, het kasteel en de magische fontein zijn ook zeker de moeite waard om deze plaats te bezichtigen.

Kathedraal van barcelona

Ondanks dat gaudi’s sagrada familia veel bekender is bij het grote publiek is, doet deze kerk zeker niet daarvoor onder. betaal 2 euro 50 en klim in de toren. doordat de kerktoren 75 meter hoog is heb je hier een prima uitzicht op de stad.

Moderne meesterwerken

Barcelona kent veel architectonische schoonheden. Niet alleen de kunstwerken van Gaudi sieren het straatbeeld maar architectuur liefhebbers kunnen hun hart ophalen bij deze moderne meesters en prachtjuweeltjes.

kunst & musea in Barcelona

Barcelona heeft een uitgebreid assortiment aan musea. er zit altijd wel iets voor je tussen of je nou van kunst, geschiedenis, sport, wetenschap of maritiem houdt. Het meest bekende museum van Barcelona is het museum van de Catalaanse kunstenaar Pablo Picasso.

Onbekende hotspots

Ben je toeristen helemaal zat en zoek je plekken die niet bekend zijn bij het grote publiek maar alleen barcelonezen weten. Dan vind je hier de beste opties om geen last te hebben van die witte sportsokken in sandalen of slippers dragende types. Hieronder staan de beste en leukste locaties die nog niet bekend zijn bij de grote meute toeristen. De plekken waar je nog even geen toerist voelt maar kan opgaan in de groep die locals heten en de gang van alledag meemaken.

Sport

barcelona is een sportstad bij uitstek. sportliefhebbers kunnen hun hart ophalen bij de bloedstollend en mooie wedstrijden van de plaatselijke voetbalclub FC Barcelona. Hier spelen de grootste sterren tegen elkaar. Ook kan er gekeken worden in Camp Nou (het stadion van Barcelona) als er geen wedstrijden worden gespeeld. zij hebben een museum met trofeeën en andere dingen een giftshop waar je onder andere een officieel spelers shirt kan kopen en misschien spot je wel een speler die daar met zijn training bezig is.

Zit op de spelersbank en voel je even een speler van fc Barcelona

een van de meest populaire musea in barcelona is het musea Futbol Club Barcelona. Dit museum heeft sportieve artefacten zoals gesigneerde shirts en … die tot 100 jaar terug gaan. Het behandeld de rijke sportgeschiedenis die de club kent. Maar hoe zit het dan met kaartjes? Er zijn twee soorten tickets te vinden. De eerste soort geeft toegang tot het museum en de pitch. De tweede maakt dit tot echt een must see onder de bezienswaardigheden op sportgebied in Barcelona. Hiermee krijg je toegang tot de kleedkamers, VIP-lounge, perskamer en het veld van dichtbij op de begane grond. Er is zelfs de mogelijkheid om jezelf als speler te voelen door op de spelersbank te zitten waar de grootheden ook op zitten. Ja ik wil naar het het museum van FC Barcelona, maar hoeveel kost het dan? De toegangsprijs is 25 euro voor een volwassenen en 20 voor een kind. Je kan hier komen door lijn 5 te pakken (de blauwe lijn) en uit te stappen bij Collblanc.   Openingstijden:

 • 02 januari - 08 januari: 09:30 - 19:30
 • 09 januari - 31 januari: 10:00 - 18:30, zondag: 10:00 - 14:30
 • 01 april - 15 oktober: 09:30 - 19:30
 • 16 oktober - 16 december: 10:00 - 18:30, zondag: 10:00 - 14:30
 • 18 december - 31 december: 09:30 - 19:30
 • 01 januari en 25 december: Gesloten

Nog geen genoeg gekregen van sport?

naast voetbal heeft barcelona ook een immens sportcomplex dit heeft het te danken aan de olympische spelen van 1992. De overblijfselen hiervan zijn onder andere het olympische dorp waar je kan overnachten, de sport complexen zoals de atletiekbaan en het olympisch zwembad. probeer op de atletiekbaan de tijd van 1:55:54 van Ellen van Langen te verbeteren.

Markten

Een goede manier om de stad te leren kennen is om de markt op te gaan. Veel barcelonzen halen hier hun eten vandaan en het is een leuke manier om je dag te besteden. Proef de sfeer, het lekkerste verse eten en geef Je over aan de bedrijvigheid van alledag. Hieronder worden niet alleen voedsel markten behandeld maar ook vlooien- en kunstmarkten.

Sant Antoni Market

Dit is een zeer bekende grote etenswaren  markt. Nog maar weinig toeristen weten deze markt te vinden waardoor je het gevoel hebt dat je je even local waant. vind in deze kraampjes lekkere tapas en andere lekkernijen. Deze markt is makkelijk te bereiken door met metrolijn L2 te reizen. Dat is de paarse metro lijn, waar je dan uitstapt op metrostation sant antoni.

 • maandag - donderdag: 07:00 - 14:30; 17:00 - 20:30
 • vrijdag - zaterdag: 07:00 - 20:30

La Boqueria Market

Toch wel de meest bekende markt, dit komt door de ligging die net naast de rambla is gelegen. Dit betekend dat veel toeristen het ook weet te vinden. Doe je ogen, neus en tong de kost aan de mooie kleuren, heerlijke geuren en verse smaak van het voedsel dat hier wordt verkocht. Het eten dat hier ligt varieert van vers fruit, kant en klare salades, tot net gevangen vis en nog levende krabben en kreeften die net uit de zee gevist zijn. Om op deze markt te komen moet je de groene metrolijn hebben (L3) waar je dan uitstapt op metrostation Liceu.

 • maandag - zaterdag: 08:00 - 20:30

Fira Artesana

  Deze markt staat bekend om haar honing, lokale imkers en andere telers komen hier maandelijks samen om hun waren te verkopen. Je kan hier dus heerlijk zelfgemaakt eten krijgen zoals cake of met honing geparfumeerde kazen. om deze markt te bereiken heb je metrolijn 3 nodig. Je moet uitstappen op metrostation Liceu. 1ste vrijdag en zaterdag van iedere maand

kunstmarkten

Dit is een kleine kunstmarkt waar de catalaanse kunstenaars bij elkaar komen om hun werk tentoon te stellen. Schrik niet van het kleine aantal kunstenaars dat op de markt af komt, vaak is het aantal niet groter dan 15. Dit maken zij meer dan goed door de vele verschillende schilderstijlen en materialen die zij gebruiken. Deze markt is te bereiken via de groene lijn (L3). stap dan uit op metrostation Drassanes.

 • zaterdag: 11:00 - 20:00
 • zondag: 11:00 - 14:00

Vlooienmarkt Fira de Nautumismo

Deze vlooienmarkt is de hemel voor mensen die van verzamelen houden. haal je hart op bij eindeloze munten, postzegel en kaarten verzamelingen. Als de officiële markt sluit tegen de tijd dat siësta gehouden moet worden, nemen lokale ouderen het over. zij komen uit de barrio om hun bezittingen ten toon te stellen. Reis naar deze markt via lijn 3 (de groene lijn) en stap uit bij Liceu.

 • zondag: 09:00 - 14:30

Encants Barcelona

Dit is de grootste vlooienmarkt van barcelona. in plaats van zich alleen te beperken tot snuisterijen zoals munten en postzegels wordt er op deze markt alles verkocht. En met alles bedoelen wij ook echt alles. hier vind je antiek staan naast bouwgereedschap en cosmetica. naast mooi opgemaakte stalletjes heb je hier ook mensen die een kleed uitgooien en daarop hun spulletjes uitleggen. al vroeg in de ochtend (07:00) vindt hier een antiekveiling plaats waar vooral veel commerciële kopers op af komen. Deze vlooienmarkt is te bereiken via Lijn 1 (de rode lijn), je bereikt de markt als je uitstapt bij metrostation Glories. maandag, woensdag, vrijdag, zaterdag: 09:00

Winkelgebieden

Winkelen is absoluut een onderdeel van de beleving van de stad. Rondsnuffelen en kijken wat ze in Barcelona als stijl hebben is heel belangrijk. Winkelen is dan ook een echte must do. Plus het is een goed excuus om je garderobe uit te breiden. Om nou precies te weten waar je die leuke winkeltjes kan vinden hebben wij de leukste winkelgebieden op een rijtje gezet. Zodat jij rond kan snuffelen en je garderobe kan uitbreiden bij de leukste boetiekjes, stalletjes en winkelstraten.

Uitkijkpunten

Barcelona kent een geweldig uitzicht. Om je stedentrip compleet te maken kan dit niet ontbreken. Wij hebben de mooiste plekjes hebben wij bij elkaar geraapt en opgezocht zodat jij hier prachtige kiekjes kan schieten en kan genieten van het uitzicht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reactie plaatsen