Beste reistijd voor Barcelona

Laatst bijgewerkt: 31-03-2020

De beste reistijd voor Barcelona is afhankelijk van het weer en klimaat van Barcelona. In het algemeen is het weer en klimaat aangenaam en word bepaald door verschillende facturen als: de Middelanse zee, de twee rivieren links en rechts de stad  (Riu Llobregat en Riu Besòs), de bergen aan de binnenkant van de stad (Serra de Collserola) en de nabijheid van de Pyreneeën.

Door de ligging van Barcelona heeft Barcelona  hete en vochtige zomers. In de lente en herfst regent het meest en tijdens de winter is het koel en droog in de stad.

Klimaat van Barcelona

Er heerst in een groot deel van Spanje waaronder Barcelona een warm Mediterraan klimaat. De zomermaanden zijn warm met een dagtemperaturen die net iets onder de dertig graden celsius liggen.

De winterperiode kan er koud zijn, maar het komt weinig voor dat de temperatuur onder het vriespunt komt.

Tijdens het voorjaar en najaar zitten temperaturen rond de twintig graden celsius. Wel is tijdens het voorjaar en najaar grotere kans op langdurige regenbuien. Je merkt dan aan alles dat ze dat niet gewend zijn en sommige delen van het openbaar vervoer worden dan uit dienst genomen.

Tijdens de zomermaanden is de temperatuur van de zee heerlijk om in te zwemmen in Barcelona.

Beste reistijd voor Barcelona

In de zomer kan het wel te heet zijn om actieve dingen te doen in Barcelona, dan zal je wat meer de verkoeling moeten zoeken op het strand of bij het zwembad bij je hotel.

De beste reistijd voor Barcelona is naar mijn idee de lente en de herfst in Barcelona dan is het wat koeler in Barcelona dan de zomer. Waardoor je niet volledig bezweten bent door de hitte en slenter je wat makkelijker rond in deze stad.

Het hele jaar door is het naar mijn idee aangenaam in Barcelona, dus je hoeft de stad niet te meiden voor de temperatuur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reactie plaatsen