Reizen naar de Gili Eilanden (vanaf Nusa eilanden, Bali en Lombok)

Laatst bijgewerkt: 30-06-2020

Wil jij het makkelijkste reizen van Nusa Lembongan naar de Gili Eilanden. Dan ben jij aan het juiste adres. Hier vind jij de manier hoe jij het makkelijkste kan reizen van Nusa Lembongan naar Gili eilanden.

Je kan het beste de veerboot pakken van Nusa Lembongan naar Gili eilanden.

Het fijnste wat aan reizen op deze manier is dat jij een bootritje elimineert. Je hoeft namelijk niet terug naar Bali, maar kan meteen door.

Gili Trawangan naar Nusa Lembongan veerboot.

De Gili Trawangan Nusa Lembongan veerdienst verbindt de Bali, de Nusa eilanden en de Gili eilanden met elkaar. Deze dienst wordt aangeboden door 3 veermaatschappijen, namelijk: Bluewater Express, Scoot Fast Cruises en Gili Getaway. Allen varen tot maximaal 7 keer per week deze route.

Dit komt neer op een totaal van 21 overtochten per week van Nusa Lembongan naar de Gili eilanden en weer terug.

Wij raden jou aan om de prijzen van de verschillende veerboot overtochten met elkaar te vergelijken.

Blue water express is de snelste en doet er 1 uur en 30 minuten over. Gevolgd door Scoot fast cruises met 1 uur en 45 minuten. De langzaamste is Gili Getaway met 2 uur en 20 minuten.

Fast Boat van Lembongan naar Gili prijs

De prijs hangt af van de het bedrijf dat jij kiest. De prijs verschilt erg. Als jij het goedkoopste wilt reizen dan is het verstandig om verder van te voren te boeken. Op deze manier kan jij de beste prijs krijgen voor jouw reis naar de Gili eilanden van Nusa Lembongan.

Reizen naar de Gili eilanden

Je wordt altijd grati opgehaald vanaf jouw hotel. Zolang jij maar binnen in het bereik van de veerboot bent.

Hoe kom je van Nusa Penida naar de Gili Islands

Als jij op Nusa Penida verblijft kan jij het beste eerst naar Nusa Lembongan reizen.

Vanaf nusa lembongan kan jij dan de veerboot pakken naar de Gili eilanden.

Het is verstandig om de dag van te voren al naar nusa lembongan te reizen vanuit nusa Penida. Dit komt doordat de reistijden niet vast staan tussen deze eilanden.

Je stapt dan in een speedbootje dat vertrekt zodra er 8 mensen in zitten.

Als je op de dag zelf reist kan je te laat komen voor de veerboot.

Hoe kom je van Nusa Lembongan naar Lombok

Als jij vanaf nusa lembongan naar lombok reizen neem dan dezelfde boot als naar de Gili eilanden. Het ligt namelijk op dezelfde route de Gili eilanden zijn alleen een eerdere stop.

De haven waar jij dan uitstapt is Teluk Kode harbour.

Vanaf daar kan je zelf je weg vervolgen naar jouw reisbestemming.

Hoe kom je vanaf Bali naar de Gili eilanden

Van Bali kan jij makkelijk naar de Gili eilanden komen via de veerboot. Er zijn vele bedrijven die deze service aanbieden dus je hebt het voor het uitkiezen.

De vertrekpunten voor deze veerboten zijn: Serangan Harbour (nabij Nusa Dua), Sanur, Padang Bai en sommige vertrekken vanaf Amed.

Als dit niet snel genoeg gaat voor je kan je altijd nog vliegen van Bali naar Lombok. Waarna je daarna rijd vanaf het vliegveld naar de haven vlakbij de Gili eilanden en de boot pakt. Deze boot rit duurt 15 minuten in totaal.

Bij een rustige zee zouden wij aanraden om met de boot te gaan. Dan zie je meer van de omgeving, heb je meer tijd om de zee te verkennen en daarover weg te dromen.

Bij een onrustige zee is het aan te raden om lekker het vliegtuig te pakken naar Lombok en vanaf daar het kleine stukje nog te varen.

Kijk vooral waar jij je goed bij voelt. Luister goed naar jezelf, anders kan de boottocht erg lang duren. Vergelijk daarom de overtochten goed met elkaar. Niet alleen op prijs maar ook op hoe lang deze duurt en hoe veilig de overtocht is.