Mini reisgids Gili eilanden (Gili Trawangan, Gili Meno & Gili Air)

Laatst bijgewerkt: 09-10-2019

Wanneer je gaat reizen door Bali of Lombok, mag een bezoek aan een van de Gili Eilanden niet uitblijven. De Gili eilanden zien er echt heel mooi uit! Denk aan mooie witte stranden en heldere blauwe zee.

De drie eilanden liggen ongeveer 35 kilometer vanaf Bali en 14 kilometer van Senggigi in Lombok. Een goede reden is het vooral dat deze eilanden echt paradijsjes zijn. Hier kun je optimaal vermaken met snorkelen, duiken, feesten, maar ook relaxen aan het strand. Bij deze eilanden denk je aan mooie hutjes aan het strand, toren hoge palmbomen en helderblauw water.

Gili Eilanden - strand

Wat zijn de verschillen tussen de drie Gili eilanden?

Gili Trawangan is het grootste eiland van de Gili eilanden. Hier kun je erg genieten van de gezelligheid en door het bruisende nachtleven zijn er tal van leuke leuke bars, beach clubs en restaurants. Gili Trawangan is dan ook voornamelijk de plek waar je makkelijk andere reizigers kan ontmoeten.

Gili Meno is kleiner dan Gili Trawangan en veel rustiger. Hier kan je het best heen gaan als je wat meer wilt ontspannen en relaxen. Hier kan je lekker een boekje lezen op een fabelachtig mooi strand. De prijzen zijn hier ook wat hoger.

Voor Gili Air geldt eigenlijk hetzelfde, het is het kleinste eiland van de drie en je kan hier heerlijk relaxen. Op Gili Air kan je heel goed snorkelen, en kan je verschillende soorten vis spotten.

Je kan op Gili Trawangan verblijven en in de ochtend de ferry nemen voor 60 cent naar een van de eilanden. Tegen de avond neem je de ferry terug.

Hoe kom je op de Gili Eilanden?

Vanaf Bali naar de Gili Eilanden

Via Bali naar de Gili eilanden kan je de fastboat nemen. De fasboat doet er ongeveer 1,5 uur over en kan je nemen vanaf Padangbai in het oosten en in het zuiden vanaf Sanur. De fastboat kost ongeveer 300.000 tot 400.000 IDR.

Vanaf Lombok naar de Gili Eilanden

Ben je in Lombok en wil je naar de Gili Eilanden? Dan kan je vanaf Bangsal de fastboat of de public boat nemen. Je kan best de public boat nemen naar Gili Trawangan, dit kost ongeveer 15.000 IDR. Deze boot vertrekt elke 20 minuten en doet er ongeveer 20 minuten over. Boven op de prijs betaal je nog 2.500 IDR Terminal Tax.

Wil je naar Gili Meno of Gili Air dan kan het zijn dat je iets langer moet wachten tot er genoeg mensen zijn om de boot te vullen.

Wat is de beste reistijd voor de Gili Eilanden?

De beste reistijd voor de Gili eilanden kan verschillen en hangt af van wat je zoekt op de eilanden. Het hoogseizoen is van mei tot en met augustus, waarbij juli en augustus het drukste zijn. September tot en met november is ook een goede keuze dan is het minder druk op Gili Trawangan. Het regenseizoen is geen don't om te reizen naar de Gili Eilanden omdat het maar om een regenbui gaat per dag. Daardoor is het wat rustiger op de eilanden.

Algemene informatie over de Gili Eilanden

Heb ik malaria pillen nodig voor de Gili Eilanden?

Er komt geen malaria voor op de Gili Eilanden, het is niet nodig op tabletten bij je te hebben. Wel adviseren we je om muggenspray bij je te hebben.

Op de Gili Eilanden rijden er geen gemotoriseerde voertuigen, hierdoor is het heerlijk rustig op het eiland. Je kan van a naar b komen door te wandelen, de fiets te gebruiken of ter paard en wagen.

Gili Eilanden - fiets

Van Gili Trawangan naar de andere Gili’s

Wil je eiland hoppen? Elke ochtend gaat er een public ferry waarmee je goedkoop op andere eilanden kan komen. Je kan natuurlijk ook een speedboodnemen, maar dit kost wat meer dan de public ferry. Wil je terug naar Bali of naar Lombok, probeer de dag van te voren een ticket te boeken.

Wat te doen op de Gili Trawangan?

Het nachtleven

Gili Trawangan is een echt leuke uitgaansplek met vele leuke bars en beachclubs om met andere reizigers wat te gaan drinken. De meeste bars bevinden zich aan de lange boulevard.

De leukste bars:

Same Same Reggae en de Ierse pub Tir Na Nog. Hier worden vaak leuke feestjes gehouden, vooral op de woensdagavond. Of wil je de zonsondergang zien, ga dan naar de Paradise Sunset Bar.

Let op: Op Gili Trawangan is het vrij eenvoudig om aan drugs te komen. Op dit eiland wordt worden er allerlei soorten drugs aangeboden, waaronder de bekende mushroom pizzas en marihuana kan je hier regelen. Soms zie jezelfs op menukaarten staan.

Zoals meerdere landen in Azie is op indonesie drugs ten strengste verboden. Proberen is geheel op eigen risico. Wil je dit toch doen, informeer bij andere reizigers waar je het veilig kan doen. Het beste is hier van weg te blijven.

Snorkel tour:

Los van dat je heel goed kan stappen op het Gili Trawangan kan je er ook goed snorkelen. Je kan dit best regelen bij een van de boeking centra's op straat. Dan ga je met een boot weg en kun je op verschillende plekken rond Gili Trawangan snorkelen. Het water rond het eiland is heel helder en je ziet vele soorten vissen en zelfs kans op schildpadden te zien.

Verken het eiland met de fiets

Bijna overal op dit Gili eiland kan je fietsen huren van rond de 40.000 IDRL, dat is ongeveer 2,50 euro. Dit is de idealle manier om je over het eiland te verplaatsen. Over Gili Trawangan fiets je ongeveer rond de 1,5 uur. Tijdens je fietstocht kom je langs veel verlaten witte stranden, kraampjes, eettentjes en soms nog plekken waar je leuke dingen kan kopen.

Eten bij de nachtmarkt

Wat een heel leuk idee is en waar je goedkoop kan eten? Dat is de nachtmarkt waar ze vele kraampjes met allemaal kleine hapjes hebt waar je uit kan kiezen. Zeker een leuke activiteit om mee te maken, je zal schrikken van de prijs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reactie plaatsen