7x paardrijden in Bali

Laatst bijgewerkt: 31-03-2020

Paardrijden in Bali is een van de leukste dingen die jij kan doen op het eiland. 

In dit artikel lees jij de beste plekken om paard te rijden in Bali. 

Voel de vrijheid die jij ervaart als je op de rug van een paard rijdt over het strand of door de groene bossen die het eiland rijk zijn. 

De meeste stallen zijn te vinden dichtbij de toeristen plekken zoals Berawa in Canggu

Paardrijden in Bali

Bali Equestrian Centre

Bali Equestrian Centre is een faciliteit van 2.5 hectare groot in Canggu. De stal wordt gehouden door gecertificeerde internationale instructeurs. De stallen zijn het thuis van 30 getrainde paarden met zowel lokale als geïmporteerde rassen. Het centrum trekt vooral families aan met kinderen om en dagje op een pony te rijden. 

Als jij nog nooit op een paard hebt gezeten, dan biedt Bali Equestrian Centre voor zowel volwassenen en kinderen. Ontbijt en lunch worden geserveerd in het restaurant van het centrum. Je kan er ook zwemmen in het zwembad dat uitkijkt over het gedeelte waar men paardrijdt. 

 • Locatie: Perumahan Canggu Asri, Jalan Karang Suwung, Brawa, Canggu, Badung, Bali 80361, Indonesia
 • Open: Daily from 7.45am to 11.45am and from 2.45pm to 6.45pm
 • Telefoonnummer: +62 (0)361 844 6541

Bali Island Horse

Bali Island Horse in Yeh Gangga Beach in Tabanan biedt paardrij ritjes aan door de omliggende dorpjes, langs lokale tempels, rijstvelden en rivieren als mede een stop in de vleermuisgrot. 

Het ligt in het verre noorden van Canggu. De paarden worden gevoed met alleen maar natuurlijk voedsel. 

Een basis rit op de rug van een paard duurt 2 uur - boek een avondtour zodat je kan rijden op het strand terwijl de zon onder zakt in de zee. Bali Island Horse biedt een volledige dag excursie, welke een twee urige rit met lunch in Tabanan Monkey Forest, een twee uur durende ATV rit en het bewonderen van de zonsondergang vanaf Tanah Lot. 

 • Lokatie: Jalan Pantai Yeh Gangga II, Sudimara, Sudimara, Tabanan, Bali, Indonesia
 • Open: Monday–Saturday from 9am to 6pm (closed on Sundays)
 • Telefoonnummer: +62 (0)361 846 9616

Kuda P Stables

Kuda P Stables is een ruiter centrum in Tabanan in het westen van Bali. Het heeft meer dan 50 jaar ervaring met paarden in Engeland, Australie en Indonesie. 

Dit bedrijf dat wordt gerunt door australiers heet vele getrainde en goed verzorgde paarden die jou kunnen meenemen voor een ritje door de rijstvelden, lokale dorpjes en Pererenan Beach. 

Kuda P Stables biedt therapeutische ritjes voor gehandicapten. Kinderen jonger dan 6 kunnen op een pony rijden voor een half uurtje. 

 • Lokatie: Jalan Langudu, Desa Langudu No.516, Pangkung Tibah, Kediri, Tabanan, Bali 82115, Indonesia
 • Open: Monday–Saturday from 9am to 5pm (closed on Sundays)
 • Telefoonnummer: +62 (0)811 393 9011

Bali Horse Riding

Bali Horse Riding heeft meer dan 20 paarden. Vele worden gehouden in de stallen. Een typische tour start met een veiligheids briefing van de profesionele gidsen, gevolgd met een tour door de baai van Saba aan de oost kust van Bali. 

Rij door de graslanden op het platteland naar de vulkanische stranden en spat door de golven, terwijl de countouren van Nusa Penida en Gunung Agung te zien zijn op de achtergrond. 

Bali Horse Riding is onderdeel van de True Bali Experience, een bedrijf dat aan eco-toerisme doet en biedt avontuurlijke tours aan zoals rafting, mountainbiken en een trekking door de jungle. 

 • Locatie: Jalan Pantai Saba, Saba, Blahbatuh, Gianyar, Bali 80581 Indonesia
 • Open: Daily from 9am to 4pm
 • Telefoonnummer: +62 (0)361 239 440

Ubud Horse Stables

Ubud Horse Stables is een ruitercentrum in het traditionele dorpje van Desa Pupuan op ongeveer 16 kilometer ten noorden van Ubud. Beginners kunnen genieten van een rit door de hooglanden, bossen en rivieren als ook de rijstvelden van Tegallalang. 

Ervaren rijders kunnen een rit van 2.5 uur lang doen inclusief een bezoek aan de rijstvelden, een koffieplantage, en naar een waterval. Ubud Horse Stables bieden ook een rijlessen aan en ponyritjes voor kinderen. 

 • Locatie: Banjar Timbul Desa, Pupuan, Tegallalang, Gianyar, Bali 80561 Indonesia
 • Open: Daily from 6am to 5pm
 • Telefoonnummer: +62 (0)813 3958 5666

Ubud Horse Riding

Ubud Horse Riding neemt jou mee op avontuur door de rijstterrassen en regenbossen in de buurt van het dorpje Pagangan in het noorden van Ubud. Gedurende jouw rit, zal je traditionele Balinese leven aanschouwen op zijn beste, terwijl jij de natuur aan je voorbij ziet gaan. De rit duurt 2 uur en is zowel mogelijk voor ervaren ruiters als voor beginners. 

 • Locatie: Banjar Amo, Bukian, Payangan, Gianyar, Bali, Indonesia
 • Telefoonnummer: +62 (0)878 618 924 32

The Menjangan Bali Resort

De Menjangan Bali resort biedt een brede verscheidenheid aan land en wateractiviteiten in West Bali National Park. Op de rug van een paard kan je genieten van een rit langs de mangrove bossen en het kalme water met Menjangan eiland op de achtergrond. 

De stallen zijn het thuis van Australische paarden, terwijl de ervaren gidsen iedere rit personaliseren naar jouw rij niveau. De beste tijd om hiervan te genieten is in de vroege ochtend later in de middag. 

 • Locatie: Jalan Raya Gilimanuk, Singaraja Km. 17, Pejarakan, Buleleng, Bali, Indonesia
 • Telefoonnummer: +62 (0)362 94 700

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reactie plaatsen