Geld pinnen op Bali

Laatst bijgewerkt: 04-07-2019

Geld pinnen op Bali kan soms een beetje een uitdaging zijn. Niet alle banken ondersteunen de Maestro kaart.

In dit artikel vertel ik je waar je kan pinnen op Bali. En natuurlijk ook waar je moet opletten bij de pinautomaten. Kortom in dit artikel bereiden je voor alles wat je moet weten over geld pinnen op Bali.

Touristische bestemmingen waar je makkelijk kan pinnen: Kuta, Seminyak, Sanur en Canggu.

Welke banken op Bali ondersteunen de Meastro kaart?

Waarschijnlijk wil je geld pinnen op Bali maar je komt er al snel achter dat niet alle automaten werken met je Maestro kaart.

Er zijn een paar dingen die je moet weten over je Meastro kaart en dat is dat je meastro kaart maar werkt bij een selectief aantal geldautomaten. Het is handig voor je reis een creditcard aan te schaffen. Hierdoor vermijd je het probleem dat een automaat je pinpas niet accepteert.

Geld pinnen op Bali

Bij de volgende banken kan je met je normale pinpas(Maestro) pinnen op Bali: BRI bankMandiriBNI. Op deze automaat word ook het Maestro logo aangegeven dat je pas werkt, Soms word dit Circus genoemd.

Tip Ik heb bij alle banken altijd op het maestro logo gelet, maar ook ondervonden dat soms het logo er niet staat en dat je er wel gewoon kan pinnen. Soms is het ook gewoon proberen en heb je geluk. De bovenstaande lijst weet je zeker dat je kan pinnen.

Zorg dat je altijd voldoende cash op zak hebt

In Indonesische werken niet alle pinautomaten met Maestro dus zorg bij het pinnen altijd voldoende cash geld op zak. Hierdoor hoef je minder vaak te pinnen op Bali , waardoor je minder stress hebt om de juiste bank te vinden. De winkels en hotels in Bali kan je betalen met een creditcard. Wil je meer weten over de valuta van Indonesië? Lees dan hier meer over geld in Bali.

Tip het is dus handig om een creditcard te regelen als je naar Bali gaat reizen, als je geen zorgen wil maken dat je geen juiste pinautomaat vind.

Geld op Bali | Geld pinnen op Bali

Eigen ervaring

In Bali ondervond ik het probleem dat mijn pinpas niet werkten bij alle pinautomaten die we tegen kwamen. Ik ben zelfs een avond langs een donkere weg gelopen om een pinautomaat te vinden op Bali(niet echt voor herhaling vatbaar!).

Je hebt niet altijd de juiste pinautomaat in de buurt. Dus zorg altijd voor voldoende cash dat je een aantal dagen vooruit kan.

Let op bij het geld pinnen op Bali

In de avond ben ik een keer alleen naar een pinautomaat gelopen ergens in de buurt van Ubud. Het geld was op en we wilde toch nog ergens gaan eten. Dit was dus nog een opgaven om ergens een juiste pinautomaat te vinden om geld op te nemen in Bali.

Uiteraard bij het pinnen bij de benzine pompstations staan kleine kinderen te bedelen die je ook achterna kunnen gaan lopen zorg er voor dat je het geld gelijk in je portemonnee doet als het uit het pin hokje stapt.

Tip zorg er voor dat de bedelaars niet het geld ziet. Negeer deze kinderen en bedelaars, ze proberen op je emotie in te spelen en doen dit bij alle toeristen.