1

Van Bangkok naar Koh Tao en omgeving

Laatst bijgewerkt: 31-03-2020

Als je op vakantie gaat naar Thailand begin je vaak in de Bangkok. Voor backpackers is Bangkok een van de populairste steden in Azië en voor een niet backpacker zoals ik is er ook genoeg te beleven in Bangkok. Na dat ik de hoofdstad van Thailand hebt verkend werd het tijd om mijn reis verder te zetten van Bangkok naar Koh Tao.

Van Bangkok naar Koh Tao

Veel mensen kiezen er voor om eerst naar Koh Samui te gaan en Koh Tao als laatste bestemming en dan weer terug naar Bangkok. Ik heb als eerste juist voor Koh Tao gekozen en ik zou later mijn reis vervolgen naar Koh Phangan en daarna naar Koh Samui.

Koh Tao ligt wel verder van Bangkok af dan de andere eilanden zoals Koh Samui en Koh Phangan, dus je bent langer onderweg voor dat je op het strand ligt. Maar vaak ben ik begin van mijn reis energiek dan aan het eind van mijn reis.

Van Bangkok naar Koh Tao het treinstation van Bangkok
Het station van Bangkok

Met de trein van Bangkok naar Champhon

Vanaf Bangkok ben ik met de trein richting Chumphon gereisd. Dit was een nachttrein, je vertrekt aan het begin van de avond en je komt vroeg in de ochtend aan. Hierdoor verspil je niet een dag dat je leuke dingen kan doen.

De treinreis van Bangkok naar Chumphon is ongeveer 7 uur en 30 minuten. Het lekkere aan de nachttrein is dat het je geen dag kost en je in de ochtend op Chumphon bent en daaruit de boot kan pakken richting Koh Tao.

Ik adviseer je een nachttrein te nemen als je door thailand reist, omdat het overdag snikheet kan zijn in de trein en dat 7 uur lang tussen de zwetende locals is geen pretje. 

Een ticket voor de trein kost ongeveer 994.00 bath dat is ongeveer 25 euro. Prijzen kunnen wel eens schommelen en iets hoger uitvallen. De boot kost rond een paar euro en je kan je tickets kopen voor de boot en de bus richting de pier van Chumphon op het treinstation van Chumphon.

Uitzicht op de pier in Koh Tao
Uitzicht op de pier van Koh Tao hier kom je aan met de boot vanaf Chumphon of de andere Koh Eilanden.

Vervoer tussen de eilanden

De eilanden Koh Tao, Koh Phangang en Koh Samui is zeker de moeite waard en een aanrader. Tussen Koh Phangang en Koh Tao varen er dagelijks boten. Het is handig om een foldertje mee te nemen met de actuele vertrektijden.

Heb jij vragen voor reizen van Bangkok naar Koh Tao, reageer dan hieronder!

Geef een reactie 1

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reactie plaatsen

1 Reactie

Avatar

Safoera

Moet je ruim van tevoren treinticket kopen voor de nachttrein van Bangkok naar Chumphon? Via welke site kan ik dit kopen of kan het gelijk op het station?