Koh Tao de relaxte sfeer van het eiland

Laatst bijgewerkt: 14-07-2020

Koh Tao staat bekend als het snorkeleiland van Thailand, maar naast snorkelen kan je heerlijk genieten op de mooie stranden op het eiland.  De meeste toeristen komen hier wel om een duikcursus te volgen. Het duiken in thailand is goed te doen door de betaalbare uitrustingen en cursussen is je duik of snorkel ervaring ultiem op dit eiland. 

Ik ben zelf naar Koh Tao geweest om lekker te relaxen op het strand en lekker mijn verstand op nul te zetten. Het voordeel van Koh Tao met de anderen Koh eilanden is dat dit eiland geen masse tourisme trekt. Je kan hier gewoon lekker op het strand liggen zonder tal van verkopers tegen te komen.

Je kan ook goed snorkelen in Koh Tao, heb je zin om te snorkelen in Koh Tao? Lees dan ons snorkel artikel.

https://youtu.be/jK-TZxwEaVg

De stranden van Koh Tao

De zee van Koh Tao
Het strand van Koh Tao
Een andere van Koh Tao van het strand
Uitzicht op de pier in Koh Tao
Je hebt hier uitzicht op de pier waar je met de boot aankomt als je naar Koh Tao gaat.

Het nachtleven

Het nachtleven op Koh Tao is erg relaxt, los van de andere Koh eilanden zoals Koh Phangang en Koh Samui is het nachtleven hier wat rustiger. Je hebt wel een aantal barretjes en lekker eettentjes maar al ben je opzoek naar een pingpong show ben je op dit eiland op het verkeerde adres.

Koh Tao heeft wel andere dingen te zien en te ervaren zoals een soort hippie barretje met leuke muziek waar je lekker aan het strand kan zitten en lekker kijken naar een vuurdanser. Daarnaast hebben ze dingen om de tourist te trekken zoals een magnetron als vissenkom en vissen zwemmen in de koolbox.

IMG_1915
IMG_1917
IMG_1920

Je heb ook barretjes waar je ballonnen met lachgas kan krijgen als je echt een avond wat anders wil ervaren.

https://youtu.be/TW1ex17sHvc

Als je alleen naar Koh Tao wilt kun je het best vanuit Chumphon de boot naar het eiland nemen. Voor 350 bath ben je in 2 à 3 uur op het eiland. Meer weten over vervoer naar Koh Tao?