Nuwara Eliya het nieuw Engeland van Sri Lanka

Laatst bijgewerkt: 16-01-2020

Nuwara Eliya wordt ook wel nieuw Engeland genoemd. En is ook wel een van de populairdere bestemmingen in de Hill country die beroemd staat om de duizenden thee heuvels.

Wat je hier vooral gaat zien zijn Britse koloniale gebouwen en mooie theevelden om te bezoeken.

Wat kan je doen in Nuwara Eliya

Victoria Park

Begin je bezoek aan het Nuwara Eliya park, dit park is centraal gelegen in Nuwara Eliya. Dit park is aangelegd door de Britten en is onwijs goed onderhouden. De regio heeft een koeler klimaat, dus misschien heb je wel een trui nodig voor je wandeling door dit park.

Een van de theevelden

Natuurlijk moet je in deze regio minstens een theeveld gezien hebben. Je kan de bekende wandeltocht Lovers Leap lopen, hier vind je een hele mooie omgeving die je kunt bekijken. Deze vijf kilometer tocht begint bij Pedro Tea Estate. 

Theevelden van Nuwara Eliya

Pedro Tea Estate is een theefabriek die echt wel de moeite waard is om te bezoeken. Hier leer je heel veel over thee namelijk. En daarnaast kan je hier ook een kopje thee proeven. 

Ramboda Falls

De ramboda Falls zijn een van de hoogste en mooiste watervallen die je gaat vinden in Sri Lanka. De waterval ligt bij het plaatsje Ramboda, iets ten noorden van Nuwara Eliya. 

Er gaat een rechtstreekse weg naar Ramboda, je kan hier gemakkelijk met een tuktuk of een auto heen.

Andere optie is de Devon Falls, deze liggen dichter bij Nuwara Eliya. Daardoor kan je er wandelend heen. Hierdoor vind je er wel veel meer toeristen die daar zijn.

Ramboda Falls zijn wel echt mooier, dus al heb je de tijd moet je daar echt heen!

Horton Plains National Park

Horton Plains National Park is even anders dan de andere parken die je gewend bent als Yala National Park of Udawalawe National Park. Hier maak je namelijk geen safari. Maar maak je juist eerder een mooie wandeling. Je spot tijdens deze wandeling een aantal wilde dieren en je komt er watervallen tegen. Er is ook een mooi uitkijkpunt ‘World’s End’.

Het Horton Plains National Park ligt tussen Nuwarea Eliya en Haputale in en is dus ook vanuit Haputale goed te bezoeken.

Sri Bhakta Hanuman Tempel

Dit is een aanrader om te bezoeken al ben je in Nuwara Eliya, Sri Bhakta Hanuman Tempel. Na een korte busrit en een pittige klim kom je bij een tempel gevestigd bovenop een heuvel. De tempel is niet de mooiste, maar het uitzicht over de omgeving is fenomenaal.

Hoe kom je in  Nuwara Eliya? 

Een manier hoe je er kan komen is met de treinreis van Kandy naar Ella. Wat op je lijst van bezienswaardigheden moet staan naar Sri Lanka. Daarvan is Nuwara Eliya een tussenstop van.

Trein station van Nuwara Eliya
Trein Station van Nuwara Eliya

Vanuit Kandy met de trein ben je ruim 4 uur onderweg. Vanaf Ella reis je het in ongeveer 3 uur.

Je kan natuurlijk ook met de bus reizen naar Nuwara Eliya, ook al vinden wij de treinreis een stuk leuker! Vanaf Colombo ben je ongeveer 6 uur onderweg. Vertrek je vanaf Haputale dan doe je er ongeveer 2,5 uur over.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reactie plaatsen