Tanah lot tempel in Bali

Laatst bijgewerkt: 12-09-2019

De Tanah Lot tempel in Bali is een must see, deze tempel die op een rotsblok gebouwd is in de zee is een van de meest indrukwekkende temples die je in Bali kan vinden. De Tanah Lot tempel in Bali is ligt ongeveer 20 kilometer van Denpasar de hoofdstad van Bali. De tempel ligt aan de west kust van Bali en is alleen te bereiken als het eb is.

De zijkant van de Tanah Lot tempel in Bali

Het verhaal gaat dat er ooit een brug van het vasteland naar de tempel was, maar dat deze door de zee is verwoest. Opvallend is de ‘grot’ waar zich een magische bron bevindt. Uit deze bron komt zoet water, terwijl de tempel in de zoute zee ligt.

Wat is het beste moment om de Tanah Lot tempel in Bali te bezoeken?

Tanah Lot tempel in Bali trekt erg veel toeristen. Je kunt de tempel het beste bekijken in de late namiddag tijdens de zonsondergang of in de ochtend tijdens zonsopgang.
Het is dan één grote toeristische kermisattractie en aan de toegangsweg is dan een heel toeristendorp verrezen, maar als je ’s ochtends vroeg komt, kun je echt genieten van deze prachtige tempel.

Als je aankomt bij Tanah Lot parkeer je de auto bij een van de parkeerplaatsen (Rp.5.000). Bij de ingang van de tempel betaal je de entree van Rp.10.000.

Wil je meer tempels bezoeken in Bali? Wij hebben een artikel geschreven over de 21 mooiste tempels van Bali.