Gili Trawangan party - Het ultieme feest eiland

Laatst bijgewerkt: 30-06-2020

Ben jij op zoek naar het ultieme feest eiland? Wil jij onvergetelijke weekenden en feesten op het strand om te kunnen posen op jouw insta-story. In dat geval, ben jij op de juiste plek gekomen.

Gili Trawangan staat bekend als het Ibiza van het oosten.

En om eerlijk te zijn, dit eiland is ideaal om een feestje te bouwen.

Vanaf het moment dat jij aankomt op het kleine eilandje nabij lombok, kom jij direct terecht in de sociale en levendige atmosfeer.

Het is de grootste van de drie Gili eilanden en trekt ook de grootste aantal bezoekers aan.

Het staat bekend om de legendarische Full Moon feestjes, epische nachten stappen en de geweldige snorkelplekken.

Wil je meer weten over leuke barretjes op Gili Trawangan, of ergens lekker eten? Lees dan hier meer over de barretjes en restaurants van Gili Trawangan.

Feesten op het strand

Bezoekers gaan massaal naar de stranden voor de zo bekende strandfeesten en nachtleven. Deze feesten zijn de typische psychedelische dansfeesten die niet stoppen tot de vroege ochtend (of net zo lang de paddo’s nodig hebben om uit te werken)

Gili Trawangan kampvuur party

Wacht, wat?

Worden er paddo’s gebruikt op Gili Trawagan.

Drugs op de Gili eilanden

Ja de geruchten zijn waar. Trippy mushroom milkshakes worden geserveerd in chille strandtentjes en feestlocaties. Dat is het ding waarom die feesten zo heftig zijn.

Ondanks dat mushroom shakes officieel legaal zijn. Zijn alle andere drugs dat niet. Als iemand langskomt om jou dit te verkopen neem dit dan niet aan.

Luister naar dat stemmetje in jouw hoofd. Gewoon niet doen. Je kan flink in de problemen komen als je dit wel doet.

Het is namelijk niet ongehoord dat er mensen overlijden op het eiland. Wees slim en denk na.

Als jij hier niet van bent, hoef jij je geen zorgen te maken, je kan dan genieten van een cocktail of biertje. Laat je dan vooral niet dwingen om dit te gaan doen.

De rustige kant van Gili trawangan

Als jij het nachtleven van Gili Trawangan met jouw eigen ogen wilt zien maar niet te veel feesten?

Dan kan, ga dan naar het noordelijke gedeelte van het eiland. Daar kan jij de warmte voelen van de kampvuren op het strand. Het is er een stuk rustiger en veel minder chaos.

Als jij wandeld naar de westkust van het eiland vind jij een stel luxe resorts en boutique eiland retreats. Neem plaats aan een van de barretjes die je vindt langs de kust en zie hoe het langzaam nacht wordt.

Als de nacht dan invalt kan jij daar lekker eten en cocktails drinken.

Gili Trawangan nachtleven

Elke avond is er wel een feest gaande op Gili Trawangan. De feesten verschillen soms van locatie maar blijven altijd op de strip. Terwijl de Full Moon parties gehouden worden op de grotere stranden eens per maand.

Waar zijn de beste feestjes te vinden

Hoe je op de beste feestjes komt is makkelijk. Ga af op het geluid.

De kroegen blijven open tot 2 uur in de nacht, tenzij het publiek nog steeds volop aan het feesten is, dan blijft deze open tot 4 uur in de ochtend. Wat betreft de full moon parties die gaan door tot de volgende dag.

Het drukste is het rondom de strip op de plek waar de boten aanmeren.

Hoe kan jij de drukte ontlopen maar toch lekker genieten van het eiland

Als jij dit te druk vindt, loop dan 10 tot 20 minuten naar het noorden. Daar vind jij barretjes en kampvuren op het strand die een stuk minder druk zijn.

Iedere bar op Gili Trawangan trekt haar eigen publiek aan. Het heeft hun eigen sfeer. Als jij op zoek bent naar de perfect plek, loop dan langs de barretjes en kroegjes en vind de kroeg die het beste bij jou past.

Waar slaap jij op Gili Trawangan

Je hebt meer dan genoeg keuze wat betreft slaapplaatsen. Het aanbod is gigantisch voor zo’n kleine bestemming.

Maar wees gewaarschuwd als jij besluit om naar dit eiland te gaan, kan je het beste een slaap plek van te voren boeken. Dit verzekerd jou ervan dat jij een slaapplek hebt.

Je kan jouw slaapplek online boeken voor de hotels en resorts op het eiland. Maar als jij wilt gaan voor een budget locatie dan kan jij beter even bellen om een slaapplaats te boeken.

Hoe kom je bij jouw hotel of hostel

Op het eiland is er geen gemotoriseerde voertuigen. Je vind er wel paard en wagen. Je wilt dus niet over het eiland zwerven met jouw koffer of tas op zoek naar een bed om in te slapen.

Contactlijst met leuke hostels op Gili Trawangan

Hieronder vind jij een lijst met plekken waar jij kan slapen. Met de contactgegevens erbij. Gewoon voor het geval jij niet weet waar je terecht kan.

Gili Hostel Gili Trawangan

Tel: +62 87 765 267 037

Email: info@gilihostel.com

Gili Backpackers Gili Trawangan

Tel: +62 81 239 654 663

Email: info@gilibackpackers.com

Calypso Backpackers Gili Trawangan

Tel: +62 87 864 362 442

Luck Rooms Bookshop Gili Trawangan

Tel: +62 81 757 501 91

Gili Life Homestay Gili Trawangan

Tel: +62 87 863 378 916

Email:gililifetrawangan@gmail.com

Woodstock Homestay Gili Trawangan

Tel: +62 81 239 677 44

Email: kt.subagia@gmail.com

La Boheme Gili Trawangan

Tel: +62 87 846 694 267

Email: contact@legrandgilibackpacker.com

Waar vind jij slaapplaatsen voor een klein budget

Het goedkoopste slaapplekken vind jij nabij de aanmeerplaats. Daar vind jij een paar accommodaties die voor 70.000 IDR per nacht een bed aanbieden. Voor 200.000 tot 300.000 per nacht heb jij daar al een privé kamer.

Meer luxe op het eiland

De klassieke bungalows zijn verspreid over de oostkust en kosten van 450.000 tot 600.000 IDR per nacht.

Het rustige westen staan veel villa’s en resorts. De kosten van deze plekken zijn 120 dollar per nacht.

Gili Trawangan, goed om te weten

Luister niet naar de geruchten. Gili Trawangan is gemaakt en ingericht op toerisme. Het kent voldoende ATM’s, redelijke wifi, internet cafes en verrassend goede winkels. De lokale winkels verkopen alle basisproducten die jij nodig hebt.

En, je vind een indrukwekkende collectie aan luxe en modieuze winkeltjes waar jij kunt shoppen. Je kan zelfs geld wisselen op het eiland.

Lekkere restaurants

Het beste restaurants in Gili Trawangan zijn Blu da Mare als jij houdt van italiaans eten, en Scallywags voor vers zeevoedsel en steaks. Daarnaast moet je ook eens Paradise Sunset Beach Bar en Grill proberen. Zij maken de meest lekkere kip die jij gaat proeven in jouw leven. Daarnaast kent het een mooi uitzicht en heerlijk koud geserveerde cocktails.

Ga ook eens langs bij de Art Market. Het is een van de Highlights van Gili trawangan en kan jij niet mislopen. Hier vind jij 20 stalletjes waar zij goedkoop lokaal eten kan eten. Gemiddeld kost een gerecht tussen de 3 en 5 dollar.