De Gitgit waterval in Bali

Laatst bijgewerkt: 31-03-2020

De Gitgit waterval in Bali is erg leuk om te zien, wel is het een stukje rijden vanaf je accommodatie. Maar het uitzicht van de Gitgit waterval is zeker de moeite waard. Ik ben vanuit Lovina naar de Gitgit waterval gereden, het is ongeveer een uur rijden vanaf Lovina.

De Gitgit waterval in Bali

In het regenseizoen dan is de Gitgit waterval in Bali het meest indrukwekkend. Buiten het regenseizoen is de waterval nog steeds een aanrader om te bekijken, alleen is de waterval zelf minder groot dan in het regenseizoen. Het is geen reden om buiten het regenseizoen de waterval over te slaan. Het water van de Gitgit watervalstort zich met 35 meter naar beneden, en dat omringd door groen regenwoud is een erg mooi gezicht.

Gitgit waterval in Bali
De foto van de Gitgit waterval in Bali is in de zomer genomen. Deze periode is buiten het regenseizoen daardoor is de stroom van de waterval minder sterk.
gitgit_04
gitgit_02

Wat je kan doen om de Gitgit waterval te bezoeken is tijdens je reis richting het noorden een stop maken bij de git waterval. Deze waterval ligt in de bergen waar je zoeizo langs moet. dus goede reden om even de beetjes te strekken. je hebt meer plekken die je kan bezoeken als je bijvoorbeeld van Ubud naar Lovina gaat. De reis van Ubud en Lovina duurt al een hele dag dus het is een leuk idee om deze mooie plekken die je in de bergen kan zien mee te pakken.

Lees insider informatie over de 14 mooiste watervallen van Bali. Waar jij de mooiste foto's kan maken of een duik kan nemen in het verkoelende water.

Als je richting de Gitgit watervallen loopt

Als je de gitgit waterval in bali gaat bezoeken houdt er rekening mee dat het een stukje lopen is. Net zo als andere toeristische attracties zal je eerst lang de vele winkeltjes moeten lopen. Je zal op de route ook kinderen tegen komen die je proberen armbandjes te verkopen. Als je hier geen interesse in hebt negeer dit dan en loop door, dat is de makkelijkste manier om van ze af te komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reactie plaatsen