Cruise over de Halong Bay

De Ha Long bay, is een baai met ongeveer 2000 vreemd gevormde rotsen die uit de zee rijzen.

Ha Long Bay is een van de meest gefotografeerde bezienswaardigheden in Vietnam. De baai bestaat uit 2000 eilandjes die zich kenmerkt uit piekerige kerstbergen die overal uit het blauwgroene water omhoog steken. Het blauw groene water ontstaat doordat zoet en zout water zich mengt in de Ha Long bay.

Halong bay in Vietnam

Halong bay in Vietnam

Cruise over de Halong Bay

Je kan in Hanoi een cruise boeken om de Halong Bay te bezoeken. Het is aan te raden om de cruise vooraf te boeken bij een local tour agency.

De cruise over de Halong Bay is vaak een cruise van 1 nacht wat 2 dagen in beslag neemt. Je reist van Hanoi richting de baai waar je naar de cruise gebracht word. Daar vaar je door de Halong Bay langs allemaal verschillende rotsen.

Kajakken

Kajak tours worden door de meeste cruises en touroperators aangeboden. Dit is een ideale manier om de rotsen te verkeken. Je kunt dan ook uren rond peddelen langs de rotsen en baaien. En zelfs kajakken door grotten.

Grotten

Bij de Ha Long bay kan je diverse grotten bezoeken. De meeste grotten zijn verlicht dat je ze goed kan zien van binnen. De meest bekende grotten zijn Hang Dau Co, Hang, Sung Sot en Hang Thien Cung.

Cat Ba

Cat Ba is het grootste eiland en ook de bekendste plek van de Halong Bay. Hierdoor is Cat Ba Town van vissersdorpje ontwikkeld tot een stad met heel veel hotels. Er zijn veel mooiere plekken op Cat Ba dan Cat Ba Town.

Daarom raden we je aan Cat Ba Town te vermeiden. Gelukkig is er genoeg te ontdekken op Cat Ba Het is een prima plek om de omgeving te verkennen, te kajakken en zeilen in Lan Ha Bay.

Hoe kom ik in Halong Bay?

Je kan het best via een local tour operator je reis boeken richting de Halong Bay. In Hanoi heb je dan genoeg kleine booking agency’s waar je cruise en vervoer kan kiezen richting de Halong Bay.

Cookie gebruik

Wij gebruiken cookies om je browse-ervaring te verbeteren en persoonlijke content aan te bieden. Zie voor meer informatie onze privacy policy.

Accepteer Nee, liever niet