De koh eilanden van Thailand

De Koh eilanden in Thailand staan hoog op de bucketlist van de meeste backpackers en strandaanbidder. De Koh eilanden zijn een van de populairste bestemmingen in Thailand en misschien zelfs van heel Azië.

Met het heldere water en de bounty witte stranden maakt het een van de mooiste eilanden groep van Azië. Daarom Kiezen veel toeristen er voor om een van de Koh eilanden te bezoeken.

De verschillende karakters van de Koh eilanden in Thailand

Ik ben zelf op de eilanden Koh Tao, Koh Phangan, Ko Samui en Koh Samet geweest. Naar mijn mening zijn deze eilanden heerlijk om te relaxen. Alle Koh eilanden in Thailand waar ik geweest ben heeft een ander karakter en is bedoeld voor een andere reiziger. Mijn voorkeur gaat altijd uit naar een rustige en relaxte sfeer maar ik kan heel goed voorstellen dat je er heen wilt voor de fullmoon party op Koh Phangan. De Koh eilanden hebben veel te bieden voor de backpacker maar ook zonaanbidders.

Daarom probeer ik hier in het kort te beschrijven de karakters van elk eiland en voor wie het bedoeld is.

Ko Tao naar Koh Tao
Afbeelding genomen op de boot van Koh Tao naar Ko Phangang

Koh Samui geniet van de mooie resorts en stranden

Koh Samui is behoort tot een van de grotere Koh eilanden van Thailand. Koh Samui is dan ook echt een toeristische trekpleister van Thailand. Koh Samui kan je mooie resorts bieden met mooie witte stranden en allemaal verschillende strips waar je lekker een cocktail kan drinken.

Is Koh Samui ook leuk voor backpackers?

Als backpacker sla Koh Samui over, het is een leuk eiland maar Koh Tao en Koh Phangan heeft waarschijnlijk meer te bieden als je een backpacker bent. Ook de prijzen liggen daar iets lager. Wil je gewoon lekker op een resort liggen een week lang of langer dan is Koh Samui zeker een aanrader!

De tourisme van Koh Samui

Koh Samui is een van de meest toeristische Koh eilanden van Thailand dat betekent dat je ook het nadeel van toerisme kan merken zoals de lady boys en veel bezopen Britse en ladderzatte Australiers die achter de Thaise meisjes aangaan. Ik zou voor het backpacken Koh Samui overslaan of een nachtje blijven. Aangezien de prijzen hier wat hoger liggen dan de andere Koh eilanden. En er waarschijnlijk op andere Thaise eilanden meer te bieden is voor backpackers.

Geloof me niet verkeerd, een wat dikke Australiër met zoon tenger meisje te zien voor een keer, maar dit ga je iets te veel zien op Koh Samui.

Wat heeft Koh Samui nog meer te bieden?

Als je hier overheen kan zetten heeft Koh Samui toch mooie dingen te bieden, zoals een tropische regenwoud en verschillende schitterende watervallen. Je kan ook in het binnenland de kokosplantages verkennen die je op Koh Samui hebt. Daarnaast bieden ze op Koh Samui veel tours aan die het proberen waard zijn.

Hoe reis ik naar Koh Samui?

Wil je niet een dag kwijt zijn aan reizen is Koh Samui misschien wel een optie. Koh Samui kan je bereiken met het vliegtuig tot tegenstelling van de andere Koh eilanden in Thailand. Natuurlijk kan je ook met de ferry’s naar Koh Samui reizen.

Koh Phangan uitgaan en fullmoon parties

Koh Phangan is een van de populairste bestemmingen voor backpackers in Thailand. De Fullmoon party is voor de meeste reizigers een reden om dit eiland te bezoeken, de populariteit komt voornamelijk door de Full Moon parties. Op deze Fullmoon parties komen alle toeristen samen om te feesten en geloof me dit feestje eindigd pas als de zon weer opkomt.

Let wel op, bij de fullmoonparty zijn er mensen die je drugs gaan aanbieden als je dit koopt dan kan je opgepakt worden. Vaak zijn er ook corrupte politie agenten die het proberen aan te bieden, dit is een vorm van oplichting natuurlijk in Thailand. Op het gebruiken en bezitten van drugs zit namelijk levenslang in Thailand. Dus vermeid alles wat met drugs te maken heeft.

Naast de Fullmoonparty kan je een scooter huren en het eiland verkennen. Koh Phangan is een erg groot eiland en is leuk om over het eiland te crossen en zelf op verkenning uit te gaan.

Waarom moet je naar Koh Phangang?

Als je echt voor het backpacken heen gaat is Koh Phangan een van de highligts om te bezoeken als een van de  Koh eiland van Thailand. De Fullmoon party is genoeg reden om naar dit eiland heen te gaan.

Als je heen gaat voor de fullmoon party zorg dat je hotel of waar je verblijft in de buurt is en boek dit redelijk vroeg want deze slaapplekken zijn gewild. Let wel op, Na een Fullmoon party zijn de stranden niet meer wat het geweest is door de rotzooi. Er zijn op dat moment mooiere stranden.

Koh Tao heerlijk relaxen op de strandjes en je duikbrevet halen

Ik ben persoonlijk erg fan van Koh Tao, in mijn ogen is Koh Tao een van mijn favoriete Koh eilanden in Thailand. Koh Tao doet 2 dingen naar mijn idee heel goed dat zijn de rust die je hebt op het kleine eiland en de relaxte sfeer. Als je echt een paar dagen wil ontspannen is Koh Tao heerlijk.

IMG_1951
De zee van Koh Tao
De zee van Koh Tao
Het strand van Koh Tao
Het strand van Koh Tao

Koh Tao heeft genoeg plekken waar je een duikcursus kan doen, verschillende toeristen komen juist naar Koh Tao voor hun Duikbrevet. Op Koh Tao is duikuitrusting huren en de duikcursussen erg goedkoop.

Koh Tao word ook wel Schildpaddeneiland genoemd, Op Koh Tao komen nog verschillende bedreigde Schildpadden soorten hun eiren leggen op het eiland. Waarschijnlijk tref je de meeste Schilpadden op Sairee Beach, een mooi lang stuk strand aan de westkant van het eiland.

Mijn tip voor Koh Tao

Ik kan Koh Tao meer dan aanbevelen als je lekker wil relaxen of in de avond lekker een cocktail wil drinken bij een lekker hippie barretje. Koh Tao is geliefd voor de backpacker maar ook voor de strand aanbidder een aanrader.

Koh Samet met mooie stranden

Koh Samet is een prachtig tropisch eiland wat populair is bij de Tai zelf maar ook voor de backpacker en de strandaanbidder. Koh Samui heeft naar mijn mening veel van Koh Tao, door dat het eiland wat kleiner is dan Koh Phangan en Koh Samui blijft het eiland een relaxte sfeer houden waar je goed kan ontspannen. Het voordeel is van Koh Samet is dat het ongeveer 4 uur reizen is van de hoofdstad Bangkok.

Mijn tip voor Koh Samet

Koh Samet heeft heel veel te bieden wat je zoekt als je in Thailand lekker wil relaxen op een eiland, namelijk zee en strand meer heb je niet nodig. Met een paar uur reizen vanaf Bangkok kan je Koh Samet bereiken. Dus ga je met meer mensen op reis is Koh Samet misschien een betere keuze.

Strand van Koh Samet een van de Koh eilanden van Thailand
Het strand van Koh Samet met de mooie witte stranden.

Wil je meer weten? hoe het makkelijkst kan reizen naar een van de Koh eilanden? Bekijk dan het artikel wat ik geschreven heb met de boot van Koh Tao naar Koh phangan.

Cookie gebruik

Wij gebruiken cookies om je browse-ervaring te verbeteren en persoonlijke content aan te bieden. Zie voor meer informatie onze privacy policy.

Accepteer Nee, liever niet