Thailand beste reistijd (klimaat + advies per maand)

Laatst bijgewerkt: 15-01-2020

Jij wilt weten welke tijd jij het beste kunt reizen naar Thailand. 

In dit artikel kom je achter de beste reisperiode voor Thailand, wanneer het er hoogseizoen is. Welke tijd je het beste kunt vermijden. En wat er per maand te beleven valt aan activiteiten.

In welk seizoen van Thailand moet jij heen gaan?

Dit is natuurlijk de grote vraag. 

Om de beste periode te weten wanneer jij jouw reis naar Thailand moet maken is het handig om te weten welke seizoenen er zijn. 

Thailand kent drie seizoenen. Het hoogseizoen, het laagseizoen en een tussenseizoen. 

Het hoogseizoen van Thailand

In tegenstelling tot andere plekken in Zuidoost-Azië ligt het hoogseizoen tussen november en maart. 

Tijdens deze maanden is het weer het meest aangenaam. De temperatuur voelt fijn en er valt weinig regen. Het enige wat in je nadeel werkt is dat de prijzen omhoog schieten voor slaapplaatsen en bezienswaardigheden in deze periode. Met name tijdens kerst en nieuwjaar kan dit extreem zijn. 

Kan ik dan niet reizen tijdens het tussen of laagseizoen. 

Het tussenseizoen van Thailand

Het tussenseizoen is van maart tot en met juni. Dit is de heetste periode in Thailand. De lucht is droog en de temperatuur ligt boven de 30 graden. Hierdoor is het minder geschikt voor activiteiten die niets met water te maken hebben zoals tempels bezoeken, of trekkings. 

Het laagseizoen van Thailand

Het laagseizoen is van Juni tot en met oktober. Het laagseizoen bevindt zich in het regenseizoen. De regenbuien zijn heftig. Gelukkig zijn ze wel van korte duur. Waarna het zonnetje weer door komt. Er zijn een paar eilanden die dicht gaan doordat de zee te gevaarlijk wordt. Let er ook op dat er overstromingen kunnen ontstaan door al dat extra water. 

regen - Thailand beste reistijd

Beste reistijd voor Noord, Centraal en Zuid Thailand

Doordat Thailand zo uitgestrekt is, verschilt de beste reistijd in Thailand van gebied tot gebied. Thailand is onderverdelen in Noord, Centraal en Zuid Thailand. Hieronder vind je de beste reisperiode voor noord, centraal en zuid Thailand, zodat jij weet welk gebied jij moet bezoeken op jouw reis door Thailand. 

Beste reistijd noord Thailand

Het noorden van Thailand is minder vochtig dan het zuiden van Thailand. De temperatuurverschillen zijn in deze regio het grootst. Tijdens het koele seizoen kan de temperatuur dalen tot 0 graden in de avond. Terwijl in het warme seizoen de gemiddelde temperatuur hier vaak hoger ligt dan die van de rest van het land. 

Bezoeken waard is het noorden van Thailand zeker. De bijzondere cultuur en natuur vind je nergens anders. Bezoek steden als Chiang Mai, Pai en Chiang Rai. Deze zijn meer dan de moeite waard. 

Mocht je niet van regen houden is het verstandig om Noord Thailand te vermijden tussen juni en augustus. Ondanks de regen is dit wel de mooiste tijd om het noorden van Thailand te bezoeken. De omgeving is weelderig groen. En de natuur bloeit volop. 

Het noorden van Thailand kun je het beste bezoeken vlak na het regenseizoen. De natuur is dan op zijn mooist. De buien nemen af. Daardoor is Noord Thailand op zijn mooist in het einde van oktober en begin november. 

Beste reistijd centraal Thailand

Het gedeelte tussen Cambodja en Myanmar staat bekend als centraal Thailand. De beste reisperiode voor centraal thailand ligt tussen november en april. Dan is het aangenaam warm en droog. Als je later gaat heb je kans om flinke regenbuien tijdens jouw reis. 

Beste reistijd zuid Thailand

Het klimaat van zuid Thailand is een stuk stabieler dan elders in het land. Hierdoor is het hele jaar door warm in het zuiden van Thailand. 

Wel valt er gemiddeld meer neerslag in het zuiden dan in de rest van Thailand. De regen periode begint in het zuiden vanaf april en blijft tot november. 

De beste reisperiode voor het zuiden van Thailand is van december tot en met maart. Met name vlak na het regenseizoen is het erg mooi in Thailand. De lucht klaart op en het is droog, de temperatuur is aangenaam. En het allermooiste van allemaal de natuur is groen en bloeit dankzij de regenval van de afgelopen maanden. 

Wat bepaald het klimaat in Thailand?

Er zijn twee moesson stromingen die het klimaat bepalen in Thailand. De periodieke winden die dan waaien op het land bepalen wat het weer doet in Thailand. 

Zoals gezegd heeft Thailand te maken met twee moesson stromingen. De zuidwest moesson en de Noordoost moesson. 

De zuidwest moesson kenmerkt zicht door regenwolken die vanaf de indische oceaan komen aanwaaien en de lucht boven Thailand bedekken. Iedere dag kan het stortregenen. De buien zijn heftig maar van korte duur. Deze zuidwest moesson vindt plaats van juni tot en met oktober. En is de drijvende factor achter het laagseizoen. 

De tweede moessonwind komt vanuit het het noordoosten. Deze waait van november tot maart en brengt een koele  en droge lucht met zich mee. Deze tweede moesson valt samen met het hoogseizoen van Thailand. 

Zoals je misschien hebt kunnen lezen zijn deze moessonwinden niet het gehele jaar aanwezig in Thailand. Tussen deze winden door warmt de grond op boven het land waardoor er een lagedrukgebied ontstaat. Doordat er een hogedrukgebied heerst boven de indische oceaan die landinwaarts trekt begint de moesson cyclus opnieuw. 

De temperatuur in Thailand

Thailand in januari

Het weer in de maand januari in Thailand is goed. Er waait een koele bries en er valt weinig regen. Dit zijn de perfecte weersomstandigheden voor een trekking of andere activiteiten. Het weer in het zuiden is vaak goed. 

De maximale temperatuur in thailand in januari is 30 graden celsius, met een minimum van 22 graden celcius. Gemiddeld heeft deze maand maar 9 zonuren per dag. Er is weinig neerslag in de maand januari. Gemiddeld valt er maar 10 millimeter. 

De prijzen van accommodaties door het hele land heen zijn op hun hoogst in januari. Toch kun je als je goed zoekt nog goede deals vinden als je buiten de gebaande paden gaat. 

Tijdens deze maand is het de perfecte tijd om Sam Phan Bok te bezoeken. Deze is alleen te bezoeken in het droge seizoen. 

In het noorden ligt het plaatsje Bo Sang. Daar wordt het jaarlijkse paraplu festival gehouden. Dit is een geweldige uitstapje als je in Chiang Mai bent. Het festival wordt gehouden in de derde weekend van deze maand. Het laat de vaardigheid zien die de dorpsbewoners hebben in het maken van kleurrijke papieren parasols. Als je er bent kijk je je ogen uit door de parades, live muziek en traditionele dansen die rondom plaatsvinden. 

Maar niet alleen in het noorden van Thailand zijn in januari dingen te doen. In het zuiden vind je honderden bootjes in het water rond Phuket, Phang Nga, en Krabi. 

Tijdens deze maand vindt zich het chinese nieuwjaar festival plaats. Ondanks dat dit niet een publieke feestdag is wordt het toch gevierd in Thailand. Met name in chinatown in Bangkok leeft het erg. Daar wordt dan de hele wijk rood gemaakt en overal vind je vuurwerk en wordt er gedanst in de straten. 

Thailand in februari

Februari is net als januari perfect voor buiten activiteiten. De lucht is koel en er is weinig kans op regen. Reden te meer om het noorden van Thailand te bezoeken. Overal in Thailand is het zonnig. Verwacht droog weer in Bangkok waar het aangenaam warm is. Het zuiden kenmerkt zich door blauwe luchten en droog weer. Perfect om van de zon te genieten. 

De maximale temperatuur in thailand in februari is 32 graden celsius, met een minimale temperatuur van 23 graden celcius. Gemiddeld heeft deze maand maar 9 zonuren per dag. Er is weinig neerslag in februari. Gemiddeld valt er maar 30 millimeter. 

Terwijl overal ter wereld mensen uitkijken naar valentijnsdag is dit niet het geval voor thailand. In plaats daarvan kun je naar de Red Lotus Sea gaan in Udon Thani voor een romantische bootritje. DIt is buiten de gebaande paden. Het meer is in bloei in het koele seizoen. Wanneer je vaart vind je overal om je heen lotus bloemen. 

Net als in januari heb je de kans dat Chinees nieuwjaar in februari valt. De data verschilt wel ieder jaar. Ga overal waar een grote chinese bevolking is. Laat je overvallen door de chaos en spektakel die het met zich meebrengt. Om je heen dansen chinese leeuwen, doen acrobaten demonstraties, vinden chinese opera shows plaats en nog veel meer. 

De boeddhisten vieren in thailand Makha Bucha in februari. Zie de spirituele rituelen in tempels. Om je heen vind je mensen bidden en andere activiteiten. Met name Bangkoks Wat Saket is heel erg mooi. Als alternatief kun je je ook de mainstream vermijden en naar Prachinburis Makha Bucha gaan om culturele demonstraties te zien, processies en het loslaten van lantaarns. 

Thailand in maart

Het weer in Thailand in maart wordt telkens warmer. Dit merk je voornamelijk in het noorden. Waar de winter plaatsmaakt voor hogere temperaturen. Ook in het centrale gedeelte van Thailand nabij Bangkok stijgen de temperaturen. Het regen blijft nog uit. Waardoor het weer zeer geschikt is om bezienswaardigheden te bezoeken. 

De maximale temperatuur in thailand in maart is 33 graden celsius, met een minimale temperatuur van 24 graden celcius. Gemiddeld heeft deze maand maar 10 zonuren per dag. Er valt weinig neerslag in de maand maart. Gemiddeld valt er maar 40 millimeter. 

In maart is het de perfecte tijd om te duiken in bij de Similan eilanden en andere plaatsen langs de Andaman coast. Voor natuurliefhebbers is het zeer de moeite waard om naar Turtle Release Festival te gaan in Phang Nga. Hier kun je de kleine zeeschildpadden hun weg naar de zee maken over het strand. Het festival is een geweldige combinatie tussen watersporten, zandsculpturen, marine toerisme en overheerlijk zeevoedsel. 

Als jij er altijd al van hebt gedroomd om in een ballon te zweven hoog in de lucht, dan is het international balloon festival is een goed idee. Het wordt vaak gehouden in maart, maar de data kunnen soms veranderen. 

De driedaagse Pattaya international music festival is een van thailands beste muziekfestivals en het beste van alles is dat het gratis is om te bezoeken. 

Op 17 maart vindt het National Muay Thai Day plaats. Het is een geweldige tijd om meer te leren over de traditionele vechtkunsten en haar lange culturele associaties. Ondanks dat er meerdere events zijn verspreid over het gehele land, zijn die het leukst in de eeuwenoude stad van Ayutthaya. Iedere boks fan kan daar zijn hart ophalen. 

Thailand in april

Thailand in april betekend dat het bloedheet is in het land. De temperatuur kunt behoorlijk drukkend zijn. Met name in centraal thailand. Hierdoor is het bezoeken van bezienswaardigheden lastig. Het beste kun je naar het zuiden van Thailand trekken om de hitte te vermijden. Daar is het een stuk dragelijker. De beste plek om naartoe te gaan is de oostkust. Daar is het droog en het weer aangenaam. Mocht het weer toch te heet zijn is het handig om jouw highlights en excursies te plannen in de ochtend, wanneer de temperatuur nog niet zo hoog is. 

De maximale temperatuur in Thailand in april is 34 graden celcius, met een minimale temperatuur van 26 graden celcius. Gemiddeld heeft deze maand maar 9 zonuren per dag. Er valt weinig neerslag in de maand april. Gemiddeld valt er 110 millimeter.  Tijdens deze maand is het de moeite waard om extra te betalen voor een kamer met airconditioning. 

In april vind een van de grootste festivals plaats van thailand, genaamd Songkran. Het staat bekend om haar watergevechten. DIt wordt gehouden vanwege het Thaise nieuwjaar. Deze publieke feestdagen vind altijd plaats tussen 13 en 15 april. Met extra dagen om te compenseren als het nieuwjaar in het weekend valt. De beste plaatsen om deel te nemen aan dit festival zijn Bangkok, Phuket en Ciang Mai. 

Maar dat is niet de enige feestdag. Ook op 6 april is een publieke feestdag. Deze wordt gehouden om de start van de Chakri dynastie te herdenken. 

Thailand in mei

De beste reisperiode van Thailand loopt van december tot en met april. De maand mei is een overgangsmaand. Je merkt dat de temperatuur daalt en de regen meer wordt. 

Maar is mei dan een slechte maand om naar Thailand toe te gaan? 

Nee absoluut niet. Het is een goede maand om Thailand te bezoeken met veel zon en lage bezoekersaantallen. Daar wegen de buien die vallen niet tegenop. 

De maximale temperatuur in Thailand in mei is 34 graden celcius, met een minimale temperatuur van 26 graden celcius. Gemiddeld heeft deze maand maar 8 zonuren per dag. Je merkt dat het langer en vaker regent in thailand. Gemiddeld valt er meer dan 260 millimeter. Hieraan is te merken dat het in mei het laagseizoen in aantocht is. 

Mei is de perfecte maand in Thailand om meer buiten de gebaande paden te gaan en meer van Thailands ongebruikelijke festivals te bezoeken. 

Iedere mei vindt het fruit festival plaats. Daar vind je competities en spelletjes, verkoopbeurzen, parades en veel kansen om het lekkerste eten te proeven. 

Bezoek Yasothon in het noordoosten van Thailand als je in bent voor een knal. Vaak wordt dit gehouden in het tweede weekend van de maand mei. Wat er gebeurd tijdens het Bun Bang Fai Festival is dat de lokale bevolking een hoop vuurpijlen de lucht in schieten in de hoop dat het gaat regenen. Het alternatief is om monniken traditionele rituelen te zien doen in Chaiyaphum. De monniken paraderen rond op platformen van bamboo. En is een spektakel dat je niet mag missen. 

De datum voor het buddistische vakantie genaamd Visakha Bucha Day varieert ieder jaar. Maar wordt vaak gevierd in mei of juni. Het is een nationale feestdag en is de meest belangrijke dag voor de buddisten in Thailand. Zij staan stil bij de geboorte, verlichting en dood van de Buddha. De beste plekken om dit schouwspel te ervaren zijn de Chiang Mais Doi Suthep en de Tempel van de Emerald Buddha in Bangkok.

Thailand in juni

De kans dat jij een bui op je dak krijgt in Thailand in juni is 100 procent. Het zijn korte buien die worden afgewisseld door perioden van zon. Als er dan een bui valt is het de rest van de dag zonnig. Dit is geen nadeel. De natuur laat zich vanaf de maand juni van haar beste kant zien en toverd thailand om tot een waar groen paradijs. Met name in het noorden en het centrale gedeelte van Thailand is dit duidelijk merkbaar. Mocht jij toch willen genieten van de zon in deze maand, kun je het beste naar de oostkust gaan. 

De maximale temperatuur in Thailand in juni is 33 graden celsius, met een minimale temperatuur van 26 graden celcius. Gemiddeld heeft deze maand maar 7 zonuren per dag. Ook in de maand juni valt er veel regen. Gemiddeld valt er 280 millimeter water. Het laagseizoen is dan ook officieel aangebroken in de maand juni.  

Van alle hectiek die de regen met zich mee brengt in Thailand kun je heerlijk ontspannen tijdens het Hua Hin Jazz Festival. Of geniet van de kleurrijke tulpenvelden bij Pa Hin Ngam National Park in Chaivaphum. 

Als jij naar het noorden gaat, mis dan niet het Phi Ta Khon Festival in het Dan Sai district van de Loei provincie. Een lokale spirituele festival, met parades waarin mensen kostuums dragen en verkleed zijn als spook, compleet met grote maskers en een hoop muziek. Het festival is bedoeld om de regen aan te trekken en de geesten tevreden te houden. De exacte data varieert per jaar maar het festival komt vaak voor in mei. 

Thailand in juli

In Thailand in juli neemt de neerslag toe. De buien zijn kort. De kans is groot om een fikse bui op je dak te krijgen. In het noorden word hiken moeilijker door de vele regenval. Dat is zonde aangezien het landschap groen is. Daarnaast zijn de rivieren vol en zijn de watervallen op volle kracht. 

Ondanks dat het land mooier wordt, wordt de zee ruiger. De vele regenbuien langs de westkust maken het onaangenaam om daar te zijn. Je kunt veel beter naar de oostkust als jij op zoek bent naar de zon. 

De maximale temperatuur in Thailand in juli is 33 graden celcius, met een minimale temperatuur van 25 graden celsius. Gemiddeld heeft deze maand maar 7 zonuren per dag. De regen blijft aanhouden in juli. Gemiddeld valt er 270 millimeter water in deze maand. 

De maand juli in Thailand is geweldig om nationale parken te bezoeken. Deze zijn dan extra mooi dankzij de vele regen die het krijgt. Zie hoe de watervallen het water spuien naar beneden terwijl jij je begeeft in een oase van groen. Met name Khao Yai national park en Erawan National Park zijn mooi. 

Het droogste stranden vind je op Koh Samui, Koh Phangan, Hua Hin en Cha Am. Daar kun je naar hartenlust duiken en de wereld onder water ontdekken. 

Thailand beste reistijd

Het boeddhistische vakantie genaamd Asahna Bucha is een nationale feestdag. De data varieert van jaar tot jaar. Het hangt af van de maan cyclus. De Asahna Bucha is de start voor de Vassa, die ook wel de Boeddistische Linten. Speciale ceremonies worden gehouden in de tempels verspreid door het hele land. En de centrale gelegen provincie Saruburi heeft een grote religieuze parade. 

Als alternatief kun je ook naar Isan toe reizen, voor het Ubon Ratchathani Candle Festival. Waar enorme waxen sculpturen worden rond geparadeerd door de straten, met veel gezang, dans en muziek om dit spektakel compleet te maken. 

Thailand in augustus

In augustus bereikt de regen haar hoogtepunt. De zwaarste buien vallen deze maand samen met de grootste hoeveelheid water. Er gaat geen dag voorbij dat er geen bui valt uit de hemel. Met name op de eilanden zoals Koh Chang en Koh Kood en langs de westkust bij Phuket en Krabi. Dit beeld geldt met name voor de westkust van Thailand. Voor de oostkust is het nog relatief lekker weer. Daar valt de echte regen pas in september. 

De maximale temperatuur in Thailand in augustus is 33 graden, met een minimale temperatuur van 25 graden. Gemiddeld heeft deze maand maar 7 zonuren per dag. De regen blijft ook in de maand augustus aanhouden. Gemiddeld valt er 350 millimeter water in deze maand. 

Pro tip mocht je toch naar Thailand gaan in deze maand is een waterproof cover voor je tas geen overbodige luxe. 

Extra pro tip maak een lijst met indoor activiteiten die je kunt uitvoeren, zoals musea, tempels, kunstgalerijen en winkelcentra waar je dingen kunt doen totdat de lucht weer opklaart. 

De verjaardag van de koningin is op de 12de van deze maand. Dit wordt ook wel moederdag genoemd. Het beste van alles is dat dit een nationale feestdag is. 

Een andere aanrader is de Por Tor Hungry Ghost Festival in Phuket. Dit festival wordt gehouden uit respect voor de voorouders van de thaise bevolking. Je zal daarom de bevolking offeringen maken voor hun geesten. 

Verder kunnen echte lekkerbekken hun hart ophalen. Dit kun je het beste doen bij het Hua Hin Food Festival. Laat je verleiden om de meest lekkere creaties te proeven tijdens dit festival.

Thailand in september

Met name in het noorden valt er veel regen. Maar dit geldt net zo goed voor de rest van het land. Het is officieel gedaan met het strandweer in Thailand in september. Door de vele regen die uit de hemel valt en de ruige zee aan de westkust. Het enige voordeel dat de regen met zich meebrengt is dat de vele watervallen die Thailand kent volstromen met water en op hun sterkst zijn. 

De maximale temperatuur in Thailand in september is 33 graden celsius met een minimale temperatuur van 25 graden celsius. Gemiddeld heeft deze maand maar 7 zonuren per dag. De maand september is net als de maanden daarvoor een natte maand in thailand. Gemiddeld valt er 310 millimeter water. 

September in Thailand betekent dat het de start is voor de long boat races. Deze worden gehouden op de rivieren door het gehele land. De sfeer rond deze races zijn energiek, met rijen toeschouwers aan de kant is het een van de dingen die jij niet mag missen deze maand. 

Het meerdaagse festival Bangkok International Festival of Dance and Music trekt een groot publiek. Er zijn muzikale optredens van meerdere genres, dansoptredens, opera's, ballet en veel meer. 

Maar als je iets ongewoons wilt meemaken ga dan naar Dome Yai in Ubon Ratchathani. Ieder jaar zwemmen duizenden kleine garnalen stroomopwaarts om op de rivierbanken te rusten voor zij weer in het water springen nadat het kalmer is geworden. 

Thailand in oktober

Het weer in oktober verbeterd enigszins. Ondanks dat het niet te voorspellen is, merk je aan alles dat het langzaam maar zeker minder water uit de lucht valt. Met name in het noorden neemt de regen af. Daar is de winter aangebroken met temperaturen die zakken naar 24 graden celsius. De regen blijft in de west en oostkust. Maar ook daar komen er meer en meer droge dagen. 

De maximale temperatuur in Thailand in oktober is 31 graden celsius met een minimale temperatuur van 24 graden celsius. Gemiddeld heeft deze maand maar 7 zonuren per dag. In oktober wordt de regen alleen maar erger. Gemiddeld valt er 190 millimeter regen deze maand. 

In het noorden vindt een vreemd fenomeen plaats. Mysterieuze vuurballen barsten uit de Mekong Rivier. Er wordt gezegd dat dit wordt gedaan door de mythische Naga. In Nakhon Phanom, aan het einde van de Boeddhistische Linten wordt gemarkeerd met een wonderschone verlichte boot processie. 

Veel provincies in het zuiden houden kleurrijke vegetarische festivals. Ideaal voor de vegetarische lekkerbekken en kook gekkies. Het Vegetarian Festival in Phuket is het meest bekend. Met bloedige rituelen die te maken hebben met zelf versterving en het lopen op vuur. 

Het Festival van Loi Ruea op Koh Lanta is een geweldige kans om meer te leren over de Moken mensen. Ze staan ook wel bekend als zigeuners. Mensen drijven op boten en verheugen zich met traditionele dansen en gezang. 

Op 13 oktober is een nationale feestdag voor de overleden en geliefde voormalig koning Bhumibol. Het is een sombere dag over het gehele land. Daarnaast is 23 oktober een nationale feestdag om een andere oud koning te eren genaamd Chulalongkorn.

Thailand in november

In November in Thailand is het weer eindelijk weer opgeklaard. Het wordt gekenmerkt door droge zonnige dagen en fijne temperaturen. Het is daardoor de perfecte tijd om Chiang Mai, Pai en het noorden van Thailand te verkennen. 

Strandliefhebbers kunnen hun hart ophalen in Koh Chang en Koh Kood. Met weinig regen en veel zon is dit de perfecte locatie. Hua Hin kent ook veel zon en bijna geen regen. Waar in eerdere maanden het westen het zwaar te verduren te hebben gehad zijn nu de rollen omgedraaid. In het oosten kunnen nog fikse buien vallen terwijl het heerlijk weer is aan de westkust. 

De maximale temperatuur in Thailand in november is 30 graden celsius met een minimale temperatuur van 24 graden celsius. Gemiddeld heeft deze maand maar 8 zonuren per dag. Er valt gemiddeld 90 millimeter water uit de hemel in november in Thailand. 

In het midden van november is een van Thailands meest leuke festivals, genaamd Loy Krathong. Het wordt gevierd door het gehele land, waar mensen op krathongs op de rivier drijven om de watergeesten te bedanken. Het noorden van Thailand heeft een extra viering rond dezelfde tijd die bekend staat als Yee Peng. Het is bekend om het loslaten van lampionnen die in de lucht zweven. Ga naar Chiang Mai om dit festival te aanschouwen. 

Origineel bedacht om de olifanten te eren, wordt Surin Elephant Roundup gehouden in de derde weekeinde van november. Het kent een enorm ontbijt buffet voor de beesten en meerdere shows. Mis niet het nabij gelegen geluid en lichtshows bij de eeuwenoude ruïnes van Prasat Sikhoraphum. 

Een ander feest met de focus op dieren is het Lopburi Monkey Feast. Het vind plaats op de laatste zondag van november en is een spektakel dat je niet mag missen. 

Thailand in december

Net als in januari is het weer in december optimaal. Het is daarom ook niet zo gek dat het toerisme enorm aantrekt in deze maand. Tot vreugde van alle strandliefhebbers hebben zij keuze uit alle stranden. Zowel de oost als westkust zijn perfect om te zonnen, zwemmen en andere watersporten. 

De maximale temperatuur in Thailand in december is 29 graden celsius met een minimale temperatuur van 22 graden celsius. Gemiddeld heeft deze maand maar 9 zonuren per dag. De maand december brengt eindelijk ook beter weer met zich mee. Het stopt met regenen. Gemiddeld valt er maar 10 millimeter regen deze maand. 

Er zijn meerdere nationale feestdagen in de maand december in Thailand. Zoals bijvoorbeeld de geboortedag van de overleden koning Bhumibol. Het is ook de dag dat de Thaise bevolking vaderdag vieren. 

Op tien december wordt de grondwet gevierd. 

Ben jij een fan van oorlog en alles wat er mee te maken heeft? Dan mag jij de River Kwai Bridge Week in Kanchanaburi niet missen. 

Mocht jij toch iets meemaken dat alleen gebeurd in boeken, kun je ook naar de Loei provincie gaan. Dat is de enige provincie in Thailand waar het het kan vriezen rond deze tijd van het jaar. 

Phetchaburi organiseert een van de grootste en oudste muziekfestivals in Thailand. Het wordt gehouden in the Land of Smiles en wordt Big Mountain Music Festival genoemd. 

Ondanks dat er niet veel wordt gedaan door de thaise bevolking rondom kerst zijn er toch winkels die de winkelruiten leuk decoreren. Als je dan echt een kerst gevoel wilt hebben kun je het beste naar de Nakhon provincie afreizen. Daar woont de grootste populatie christenen van het land. 

Verder mag oud en nieuw absoluut niet worden gemist. Door het gehele land worden er feesten georganiseerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reactie plaatsen