Ontdek de 14 mooiste watervallen op Bali (jouw perfecte foto locaties)

kijk… Een van de mooiste dingen op Bali zijn haar watervallen. Een echte aanrader om een van de mooiste watervallen op Bali te bezoeken tijdens je rondreis.

Om jouw keuze een stuk makkelijker te maken hebben wij alle watervallen op een rijtje voor je gezet. Hieronder vindt je de mooiste watervallen, en wat je daar kan doen.

Sterker nog.

In dit artikel vind jij een paar watervallen die minder bekend zijn bij het grote publiek. Hoe makkelijk het is om daar te komen en wat je daar kan doen.

Gitgit De grootste waterval in Bali

Gigit waterval is een van de meest bekende watervallen op Bali. Dit betekend dat je deze waterval dus niet voor jezelf hebt. De reden waarom zoveel mensen naar deze waterval heen gaat is omdat deze zo mooi is.

mooiste watervallen op Bali - Gitgit waterval in Bali
Met haar 35 meter hoogte, is zij de grootste waterval op Bali.

Doordat de waterval het hele jaar door stroomt, kan je deze het hele jaar door bezoeken.

Dit maakt de waterval erg toeristisch. Een grote irritatie van reizigers. Daarnaast staan er veel kraampjes bij de waterval. Deze proberen je van alles aan te smeren. Ze zetten zelfs kleine kinderen in om jou te stoppen en iets bij hen te kopen.

De Gigit waterval ligt vlakbij Singaradja, in het noorden van bali. Het is een klein stukje lopen om bij deze waterval te komen.

De beste tijd is in de ochtend. Dan zijn er de minste mensen. Daarnaast kan je het beste het hoogseizoen vermijden.

Aan het begin van de route zijn er tourguides die je kan boeken. Dit is volstrekt overbodig. Je vindt genoeg andere reizigers die dezelfde route lopen.

Ondanks dat het redelijk spectaculair is, zijn er ook negatieve punten te noemen.

  • De prijs verschilt voor iedereen. En opgelicht worden voor een toegangsbewijs was gebruikelijk. De toegangsprijs is 1 a 2 dollar. Als je dit met een gids doet wordt dit 5 a 10 dollar.
  • De verkopers langs de route zijn verschrikkelijk irritant.
  • De route naar de waterval is niet erg lang. Maar wel erg stijl. Zorg dat je voldoende pauzes neemt en geniet van het uitzicht.

2. tegenungan waterval een van de bekendste

De tegenungan waterval is een prachtige waterval. Het ligt op een half uur rijden vanaf Ubud. En wordt beschouwd als de dichtstbijzijnde natuurlijke attractie.

Ondanks dat deze natuurlijke attractie dichtbij Ubud ligt. Is dit gebied minder bekend bij het grote publiek. Hierdoor kan je de waterval voor jezelf hebben als je op tijd komt.

De tegenungan waterval is op een paar minuten lopen vanaf de parkeerplaats. Daar kan je van de prachtige panorama genieten. Het volume water is altijd indrukwekkend. Maar in het regenseizoen pas echt groot.

Deze waterval is minder groot dan die in Gigit. Maar dat maakt niet minder mooi. Deze waterval is vrij druk.

3. sekumpul waterval vier voor de prijs van een

Deze waterval is een van de mooiste in Bali. Het zijn er eigenlijk vier.
Het is nog niet bekend bij het grote publiek. Hierdoor hoef je het niet te delen met veel andere toeristen. Dit zal snel veranderen in de toekomst.

De waterval bevindt zich in het noorden van Bali, op ongeveer een uurtje rijden van Lovina.

Aan het begin van de route zullen gidsen je aanspreken om je te leiden naar de waterval. Dit is overbodig. De route naar de sekumpul waterval is makkelijk te bereiken. Op de route naar de waterval toe vind je schitterende uitzichtpunten waar je de waterval al kan zien.

Na de trap is er een brug met een kruispunt. Sla hier links af. Als je rechts afslaat ga je naar een andere waterval. Vanaf het kruispunt hoef je nog maar een klein stukje te lopen.

Aan het einde van je wandeling kan je heerlijk afkoelen in het water voor de waterval. Deze is geschikt om te zwemmen.

Tip: draag schoenen met genoeg grip. Het laatste gedeelte naar de waterval loop je over gladde stenen.

4. Air nungnung waterval

Een van de mooiste watervallen van Bali. Je zal merken dat er maar een handjevol toeristen zijn. Dit komt doordat deze natuurlijke attractie verborgen is voor de meeste toeristen.

De looproute naar deze waterval is niet gemakkelijk. Je hebt hier dus goede schoenen voor nodig. Met haar 500 traptreden is de route ernaar toe en weer terug een work out voor zichzelf. Als je slecht ter been bent is dit een afrader.

5. singsing waterval de verborgen schat

sing sing waterval is een van de geheime schatten in het noorden van Bali. Wat goed nieuws is voor mensen die meer avontuur willen of van ongerepte natuur houden. Dit betekend dat je deze nog zelf kan ontdekken zonder dat toeristen om je heen zwermen en constant selfies willen nemen.

Het ligt dichtbij lovina beach, ongeveer 50 kilometer van de plek waar de meeste resorts en hotels staan.

De waterval ligt op ongeveer 20 minuten lopen van de plek waar jij wordt afgezet of de auto parkeert. Je begint in een buitenwijk en neemt je mee naar een goed te lopen bospad.

Ondanks dat deze waterval niet heel erg hoog is, in vergelijking met andere watervallen, is het meer dan de moeite waard om deze te bezoeken. Het kent twee poeltjes waar het water in gaat. Als je redelijk kan klimmen kan je bij de tweede terechtkomen.

de beste tijd om de waterval te bezichtigen is tussen oktober en april. Tijdens het regenseizoen vult de waterstroom een rotsachtige poel.

Tijdens het droogseizoen is er drastisch minder water dan tijdens het regenseizoen. De tweede kreek biedt alsnog een unieke ervaring.

Met haar donkere rotswanden aan beide kanten, en haar natuur geluiden en vogelgezang tegen het druppen van het water brengt een zeer rustgevende ambiance met zich mee. Alsof het een verborgen rustplaats is.

Als je terug komt bij het begin punt kan je daar gekoelde drankjes en snacks kopen.

6. Spring aling-aling waterval en maak een 16 meter hoge duik

Deze waterval is geschikt voor mensen die houden van avontuur. Zij ligt iets ten westen van de sekumpul waterval.

Als jij geen hoogtevrees hebt kan jij van de waterval afspringen. De hoogste sprong die je kan maken is 16 meter. Maar je kan ook lager springen van bijvoorbeeld `10 of 5 meter hoogte.

Naast dat je er vanaf kan springen kan je ook glijden van deze waterval. Dit komt door de natuurlijk uitgeslepen glijbanen.

De naam aling aling betekent tweeling in het indonesisch. Voordat het water valt wordt de stroom gescheiden waardoor er twee watervallen ontstaan.

Als je een gids meeneemt, kan je van deze waterval afspringen. Zij kunnen jou vertellen waar je vanaf kan springen.

7. Bezoek de Tukad Cepung waterval voor de perfecte foto

Wil jij de perfecte foto hebben van een waterval? Dan is deze waterval perfect voor jou.

De Tukad Cepung waterval is anders dan de andere watervallen in deze lijst. Het water valt door twee rotsen heen, waardoor je een gevoel krijgt dat je in een grot staat.

Deze grot levert dus een perfect plaatje op. Vooral als er een regenboog tevoorschijn komt bij het juiste licht.

De waterval bevindt zich in het midden-oosten van Bali. 30 kilometer ten Noordwesten van Ubud. Je kan deze waterval zelf bereiken door te reizen met de motor of auto. Maar er gaan ook bussen heen.

Ben jij benieuwd wat er nog meer in te doen is in Ubud naast het bezoeken van de Tukad Cepung, klik dan hier.

Deze spot is nog niet bekend bij het grote publiek. Daardoor hoef je nog niet te betalen om de waterval te bezichtigen. Ondanks dat je niks hoef te betalen om de Tukad Cepung waterval te bezichtigen, is het wel zo netjes om een fooitje achter te laten voor de lokale bevolking die deze waterval en omgeving eigenhandig onderhoudt.

8. Munduk waterval met helende werking

Misschien hebben niet alle toeristen gehoord over deze plaats. Als jij van avontuur houdt, deze natuurlijke attractie is de perfecte plek voor jou. Het bevindt zich ten oosten van het dorpje munduk.

De waterval wordt gebruikt door lokale bewoners om hun huid te helen van huidziektes. Het wordt geloofd dat dit water helende werking heeft.

De waarheid is, is dat dit klopt. Het water bevat sulfur. Dit heeft een helende werking.

De munduk waterval is omgeven door coffee plantages. Je moet gewoon het bestaande pad volgen om er te komen.

Neem water mee, sinds het een vermoeiende route is. Het andere ding wat je mee moet nemen zijn goede schoenen. Vooral tijdens het regenseizoen kan het hier glad zijn.

9. Golden valley waterval

De golden valley waterval bevindt zich in munduk. Het is ongeveer 70 kilometer van denpasar.

Deze schoonheid ligt op een kleine wandeling van de weg. Langs de ingang van de waterval ligt een cafe. Erg handig als je daar wat verfrissend wilt halen. vanaf het cafe heb je een goed zicht op het water.

Bij het wandelen naar de waterval toe is het belangrijk dat jij schoenen draagt met voldoende grip. De rotsen waarop jij loopt kunnen glad zijn namelijk.

Ben jij benieuwd wat er te doen is in Munduk. Zoals een rustgevende wandeling door de weelderig groene bossen van Bali, klik dan hier.

10. Blahmantung waterval; de verborgen schoonheid

Heb je ooit gehoord van de blahmantung waterval? Het staat ook bekend als de Pujungan waterval.

Dit natuurlijke wonder bevindt zich in het dropje Pujungan. Dat ligt 48 kilometer van Tabanan city.

De hoogte is ongeveer 25 meter. Het stroomt van een hoge rotswand af in het midden van een plateau.

De natuur en omgeving is nog ongerept. Het kent een koele lucht en het water klatert als het neerkomt maakt het tot een zeer rustgevende plek.

Op weg naar deze parel heb je een prachtig uitzicht. Aan weerszijden van het voetpad vind je koffie en cacaoplantages. De activiteiten van de boeren bieden een uniek zicht aangezien zij nog steeds op traditionele wijze dit verbouwen.  Mocht jij tijd hebben voor een stop bij een van de plaatselijke restaurants kun jij koffie proeven van een van de plantages.

Om er te komen moet je 68 kilometer rijden vanuit Despasar. Maar als je vanuit Ngurah Rai airport komt, moet je 120 minuten reizen om er te komen.

Je zal merken dat deze verborgen schat niet uit een waterval bestaat maar uit drie.

11. Kroya waterval

De Kroya waterval is niet de meest indrukwekkende waterval in Bali. Dit gezegd hebbende heeft het wel iets anders wat het bijzonder maakt.

Deze waterval heeft een Lagoon waar je in kan zwemmen en natuurlijke glijbanen waar jij vanaf kan roetsjen.

Dit is dus uitermate geschikt als jij een dagje in de natuur wilt zwemmen en plezier wilt hebben.

12. Nungnung waterval

900 meter boven zeeniveau is een klein dorpje. Ergens in the middle of nowhere, ligt de nungnung waterval.

De reis daar naartoe is schitterend. Rondom de waterval vind je overal rijstvelden en plantages.

De afdaling is een lange wandeling. Je zal haar horen voor dat je haar te zien krijgt. Een luid bulderend geluid. Duizende liters water die naar beneden vallen is hard om te missen.

Nadat je de 509 treden hebt bewandeld zie je eindelijk het natuurschoon waar je naar zocht. Pak je camera en schiet de mooiste foto’s.

13. Jembong waterval

Dit is een van de meer onbekende watervallen. Het is gelegen op twee uur rijden vanaf denpasar. en 15 kilometer van de bedugul toeristenattractie.

Van het bestaan heb jij waarschijnlijk nog nooit gehoord. Desondanks is het zeer de moeite waard om er naar toe te gaan.

Wat het eruit doet springen en het bijzonder maakt tegenover de gitgit of de skumpul waterval is dat deze een helling heeft van graden. Hierdoor maakt het water niet zo veel geluid. Dit zorgt ervoor dat het er zeer rustig en vredig is.

De jembong biedt een andere schoonheid aan. Naast het water, zijn er ook tropische planten, cacaoplantages. Het beste van alles is dat het zeer gemakkelijk is om deze waterval te bereiken.

Sinds het zo makkelijk is om deze te bereiken heb je geen gids nodig om er te komen.

Als je dan daar bent aangekomen, na je wandeling, staat ze voor je neus. Bij de stroom hoort een poel van een meter diep met kristalhelder water.

Extra informatie

Buiten het regenseizoen stromen de watervallen minder hard. Sommige locaties zijn gevaarlijk tijdens het regenseizoen. Om bij de meeste watervallen te komen moet je vaak 15 tot 30 minuten lopen.

Draag kleding die nat mag worden. Bij de meeste watervallen kan je zwemmen of wordt je nat gespat.

Voor de meest toeristische watervallen dien je een bijdrage te betalen om deze te bezichtigen. Voor de rest hoef je niks te betalen.
De meeste watervallen zijn te vinden in het noorden van Bali. Daar vind je de Aling Aling, Gitgit, Munduk en Banyamala tweeling. Terwijl het zuiden de Tegenungan en Tukad Cepan heeft.

instagram instagram

Volg @Wheretotravel.nl op instagram.

Cookie gebruik

Wij gebruiken cookies om je browse-ervaring te verbeteren en persoonlijke content aan te bieden. Zie voor meer informatie onze privacy policy.

Ja, ik accepteer cookies Nee, liever niet