Geld in Indonesië

Indonesië is een van de goedkoopste bestemmingen ter wereld. Dit is een van de reden waarom backpackers graag door Indonesië reizen. Hoe goedkoop je reis zal zijn hangt af van welke eilanden je bezoekt. Voor de bestemmingen als Java, Bali en Flores kan je voor 25 euro per dag leven. Eten is zeker op straat spotgoedkoop, lekker en vrijwel altijd veilig.

Geld in Indonesië

In Indonesië betaal je met de rupiah, de wisselkoers tussen de euro en de rupiah schommelt vaak. In het algemeen is 12.000 rupiah ongeveer 1 euro.

Pinnen in Indonesië

De meesten grote steden en toeristische bestemmingen zijn genoeg pinautomaten aanwezig. Niet alle automaten ondersteunen Maestro maar de meesten wel. Wil je meer weten over binnen op Bali? Lees dan het artikel wat we hebben geschreven over pinnen op Bali.

Als je naar kleinere eilanden gaat neem dan genoeg rupiah mee, waarschijnlijk kan je daar niet pinnen en word het daar dus lastig.

Onderhandelen

In Indonesië is onderhandelen heel gebruikelijk. Vooral bij markten en bij winkels zonder een fixedprices zal je moeten onderhandelen. Als tourist zal je vaak iets meer betalen dan de lokale bevolking maar het blijft goedkoop.

Voor meer informatie over onderhandelen ga dan naar de onderhandel pagina. Waar ik tips geef om makkelijk te onderhandelen.

Kosten en prijzen in Indonesië

Hier een prijzen lijst om een indicatie te geven wat dingen ongeveer kosten.

  • Maaltijd op straat: 5.000RP/€0,35,
  • Maaltijd in restaurant: 15.000Rp/€1
  • Frisdrank: 5.000RP/€0,35
  • Groot biertje: 25.000-35.000/€2-€2,8 (Bintang)
  • Busreis (local) van 1 uur: 5.000RP/€0,35
  • Busreis georganiseerd van 1 uur: 22.500RP/€1,50
  • Double room met eigen badkamer: 100.000RP/€8,00 (Uiteraard afhankelijk van de kamer en
  • locatie. Budget kamers, met eigen ‘badkamer’ , beginnen vaak al bij 50.000RP als je wat onderhandelt.)

Cookie gebruik

Wij gebruiken cookies om je browse-ervaring te verbeteren en persoonlijke content aan te bieden. Zie voor meer informatie onze privacy policy.

Accepteer Nee, liever niet