Backpack route Bali en Lombok

Met deze backpack route Bali en Lombok, reis je ongeveer in twee weken. Uiteraard kan je er veel langer over doen als je rustiger aan reist en meer bezienswaardigheden wilt zien.

Tijdens het backpacken op Bali en Lombok kom je prachtige tempels, duikspot en heerlijke stranden waar je ultiem kan relaxen.

Backpack Route Bali en Lombok

Als je met het vliegtuig reist naar Bali, kom je in de stad Denpasar aan, het kan natuurlijk ook dat je een oversteek maakt, van een ander eiland. Bijvoorbeeld Java of Lombok dan kan het zijn dat je een ander begin punt hebt voor je backpack route voor Bali. backpack route Bali en Lombok

Denpasar

Als je naar Bali vliegt kom je aan in de stad Denpasar, dit ligt in de buurt van Kuta wat een heel toeristische plek is en niet meest ultieme plek is om te beginnen. Wel Kan het een goede start zijn om andere backpackers op Bali te ontmoeten. Een aanrader om je eerste nacht te verblijven is Seminyak, het is wel wat prijziger maar wel leukere bestemming dan Kuta. Denpasar is makkelijk te bereiken met het vliegtuig uit heel Indonesië, maar ook andere landen uit Azië.

Uluwatu

Als je naar het zuiden van Bali reist, dan is Uluwatu een plek die echt een aanrader is. Uluwatu heeft een mooie tempel en prachtige stranden, waar je ook nog goed kan surfen.

Canggu

Canggu is een plek voor de echte surfliefhebbers, daarnaast kan je bij Canggu heerlijk eten en zijn er genoeg plekken waar je uit kan gaan.

Lovina

In het noorden ligt de rustigere badplaats Lovina, hier kan je goed snorkelen en duiken. Op Lovina kan je ook dolfijnen spotten in de ochtend.

Munduk

Munduk is een klein dorp met prachtige natuur van Bali. Je kan in de omgeving een aantal mooie watervallen zien en terrasvormige rijstvelden bekijken.

Ubud

In Ubud, valt genoeg te doen om je reis door Bali authentiek te laten voelen. In Ubud kan je door de rijstvelden lopen, tempels in de stad bezoeken of kan je naar het Monkey Forest.

Sanur

Sanur is een fijne badplaats waar je aan het strand kan liggen en relaxen. Als je de boot naar Nusa Lembongan dan kan je dat makkelijk van Sanur doen.

Nusa Lembongan

Wil je ontsnappen van de drukte? Verlaat dan het eiland Bali naar Nusa Lembongan. Een rustiger eiland dan Balie. Nusa Lembongan heeft zeker een leuk sfeertje hangen waar je kan duiken, snorkelen of lekker op de stranden kan relaxen.

Gili Air

De boot van Nusa Lembongan brengt je naar het eiland Gili Air. Vanwege de relaxte sfeer is dit een van de fijnste eilanden van de Gili eilanden. Dit is een heerlijke bestemming om een paar dagen niks te doen!

Gili Trawangan

Hou je van relaxen maar ook een feestje, dan is Gili Trawangan de plek voor jou! Gili Trawangan heeft tientallen bars rondom de haven. Hierdoor is wel de authiciteit een beetje verdwenen.

Senggigi

Vanaf de Gili eilanden kan je de boot richting Lombok pakken. Senggigi is een populaire badplaats op het eiland, helaas vallen de stranden een beetje tegen. Het is wel een fijne plek voor een tussenstop om de Mount Rinjani te beklimmen. Een uitdagende klim en een geweldige ervaring.

Kuta

In tegenstelling tot het toeristische Kuta op Bali is Kuta op Lombok wel een leuke bestemming, met zijn heerlijke sfeer! Je kan hier goed surfen, en zijn er mooie stranden. Vanuit Kuta kun je via Senggigi de boot pakken naar Bali of je pakt het vliegtuig vanuit het dichtstbijzijnde vliegveld.

Duur van je reis

Vier weken is de ideale reistijd voor backpack route Bali en Lombok. Zo kan je op bestemmingen soms wat langer blijven hangen zonder de stres dat je iets gaat missen tijdens jou reis. Als je maar twee weken hebt kan je beter wat bestemmingen overslaan. Sla dan Lovina en Munduk over, je kan er ook voor kiezen om niet naar Lombok te gaan.

Cookie gebruik

Wij gebruiken cookies om je browse-ervaring te verbeteren en persoonlijke content aan te bieden. Zie voor meer informatie onze privacy policy.

Accepteer Nee, liever niet