2 Reisroutes Bali 3 weken

  • Kerobokan, Canggu, Denpasar, Bingin en Pura luhur en Ulu Watu.
  • Denpasar, Jatiluwih, Pura Luhur en Batukau
  • Pemuteran, Pulau Menjangan en Lovina
  • Tulamben, Amed Coast, Tirta Cangga en Padangbai.
  • Ubud, Sanur en Nusa Lembongan

Jouw accommodatie is dichtbij het strand in Kerobokan. Wees er zeker van dat jij naar de trendy restaurants en cafés van Canggu gaat voordat jij dit deel van het zuiden van Bali verlaat. Misschien leer je wel surfen, of heb jij in ieder geval weer wat oefening wanneer je over de golven glijd op jouw board. Voor je naar het zuiden gaat naar Bingin en haar gave accommodaties op de kliffen. Maak een korte rit naar het Bukit schiereilands spirituele centrum Pura Luhur Ulu Watu. 

Maak een trip door Denpasar en stop voor een van de excellente restaurants en musea. De volgende stop zijn bali’s eeuwenoude rijstterrassen van Jatiluwih gevolgd door het gave Pura Luhur Batukau. Zorg ervoor dat jij jouw reis vervolgt via de bergen via Antosari Road, verblijf bij een afgelegen hotel langs de weg. Ga daarna naar het westen naar Pemuteran waar de hotels en resorts gedefinieerd worden als relaxt. Duik en snorkel vlakbij Pulau Menjangan in Bali Barat National Pak. Het staat bekend om haar koraal en heeft een koraal muur van 30 meter. 

Lovina is de volgende stop op jouw reis en een goede plek om tot rust te komen. Hier vind je weinig geen overweldigd toeristisch oord maar het echte bali. Wat de meeste mensen daar doen is surfen. Lekker een golfje pakken en daarna chillen op het strand.

Chill aan de kust van Amed voordat je naar Tirta Cangga en loop door rijstvelden en met bossen bedekte heuvels op weg naar tempels. Ga verder naar Padangbai. Dit leuke havenstadje is de ideale plek voor koppels om rond te hangen een een paar dagen voor je terug gaat naar Ubud. Vind jouw favoriete café en laat de wereld aan je voorbij gaan. Of wandel tussen de rijstvelden en laat je verrassen door hoe mooi de traditionele dans optredens zijn.

Wanneer jij klaar bent en uitgerust, stap jij op de boot vanuit Sanur naar nusa Lembongan. Dit kleine eiland heeft zijn eigen eigenaardigheden. De hotels zijn er te vinden van heel basic tot semi luxe. Je kan er lekker surfen en op het strand chillen. Of duiken met de mooiste dieren van de zee. 

Reisroute Bali 3 weken Bali en Lombok

  • Bingin, Canggu, Denpasar.
  • Ubud, Gunung Agung
  • Munduk, Pura Luhur en Batukau.
  • Balian Beach, Sanur en Nusa Lembongan en Nusa Penida.
  • Gili eilanden, Kuta, Gunung Rinjani en Sembalun vallei. 

Jij bezoekt zes eilanden en een niet te tellen aantal stranden op jouw reis naar de meest interessante plakken door Bali, Lombok en de Gili’s.

Begin jouw reis in Bingin. Zak in het zand en laat jouw jetlag vervagen. Reis dan naar Canggu, Bali’s hipste plek. Verplaats naar Denpasar voor een pure Balinese lunch en reis de heuvels op van Ubud om de echte balinese cultuur mee te maken. Daarna wandel je de Gunung Agung  op, het spirituele centrum van Bali. Start heel vroeg in de ochtend op weg naar de top, daar word jij beloont met een spectaculair uitzicht terwijl de zon opkomt. 

Nadat jij Bali’s meest legendarische piek hebt beklommen ga jij naar het westen naar Munduk. Geniet van de bossen en maak er een wandeling daar doorheen. Ga daarna naar het zuiden naar de wonderbaarlijke tempel van Pura Luhur Batukau en overweeg een wandeltocht over de op een na grootste berg op bali de Gunung Batukau. Waarna jij kan uitrusten op het populaire Balian Beach. 

Daarna vaar jij van Sanur naar de Nusa eilanden. Naar Nusa Lembongan het kleine broertje van Nusa Penida. Geniet van de laatstgenoemde van de uitzichten die het eiland biedt vanaf de kliffen van het eiland. 

Ga daarna naar de gili eilanden met een boot die direct in verbinding staat tussen Nusa Lembongan en Gili Trawangan. De drie eilanden van de Gili eilanden zijn verschillend wat betreft het publiek wat het trekt. Feest op Gili Trawangan, of rust uit op Gili Air.

Reis daarna met de boot naar Lombok. Reis door naar het zuiden van het eiland naar Kuta. Deze plek kent beeldschone stranden en surfen waar jij niks anders op wilt dan surfen. Nadat jij hier bent uitgerust reis jij door naar de Gunung Rinjani, de op een na grootste vulkaan van Indonesië. Sta op de berg die boven de wolken uittorent en zie de zon opkomen als jij op de top van de wereld staat. Vervolg jouw reis naar de afgelegen Sembalun vallei waar je heerlijk kunt wandelen door weelderig groene jungle. 

Cookie gebruik

Wij gebruiken cookies om je browse-ervaring te verbeteren en persoonlijke content aan te bieden. Zie voor meer informatie onze privacy policy.

Accepteer Nee, liever niet