De Olifantengrot in Ubud

Arrow

De Olifantengrot in Ubud is een van de spiritual plekken van Bali. In mijn reis was de Olifantengrot de eerste spirituele plek waar ik ben geweest in Bali. Vanaf Ubud is het ongeveer 10 minuten rijden naar de tempel.

De Goa Gajah

De Olifantengrot word ook wel Goa Gajah genoemd maar tijdens je reis hoef je die naam niet te weten al zeg je tegen een chauffeur dat je naar de Elephant Cave wilt brengt hij je er heen. Bij veel tempels bij Bali loop je eerst langs allemaal winkels die je een sarong willen verkopen. Je hoeft geen sarong te kopen maar je kan een leen sarong bij de ingang van de tempel kopen.

De ingang van de Olifantengrot in Ubud

De olifantengrot in Ubud is in 1922 ontdekt en komt waarschijnlijk uit de 11e eeuw. Rond de ingang van de grot is een gezicht van een demoon uitgebeeld. Als je de grot in loopt dan loop je door een donkere gang van ongeveer 13 meter diep. Aan het eind van de tempel is er een t-splitsing waar boeddhistische goden worden afgebeeld.

Het tempel complex

Als je naar de olifantengrot toe loopt dan zie je vanaf de trap al het tempelcomplex. Vanaf bovenaf zie je een badplaats en allemaal meditatie plekken voor de Balinezen. Er zijn ook mensen die je bij de tempel gaan aanspreken deze bieden je vaak een privé tour aan met informatie. Ik zelf heb deze tour niet gedaan, maar voor een klein bedrag kan dit wel interessant zijn. Spreek wel vooraf de prijs af.

Het tempelcomplex van bovenaf
De badplaats van de olifantengrot

Dit is de badplaats van de olifantengrot. Hier zwemmen koi karper in. Deze badplaats is later ontdekt dan de olifanten grot zelf.

Het bos van de olifantengrot

Naast de tempel kan je nog met een trap naar beneden nemen naar het bos. Hier vind felroze bloemen en loopt nog een riviertje langs. Dit bos vind ik persoonlijker indrukwekkender dan de grot zelf en is zeker waard om er door heen te lopen.

De trap richting het bos van de olifantengrot elephantcave05  elephantcave07 elephantcave08

Olifantengrot prijzen en openingstijden

De tempel is dagelijks geopend vanaf 8:00 tot 16:00 uur. De entree is RP 6.000 dat is ongeveer 36 cent per persoon. Je kan bij binnenkomst een Sarong lenen maar je kan natuurlijk ook een sarong kopen bij de vele winkeltjes voor de ingang.

Wouter Borst is oprichter van Wheretotravel.nl, met zijn passie voor reizen probeert hij met wheretotravel.nl zijn reis ervaringen te delen en andere reizigers te helpen voor hun ideale bestemming.

Gerelateerde artikelen

Een reactie op “De Olifantengrot in Ubud

  1. Pingback: Beste reistijd Indonesie – ZuidOostAzieReizen

Geef een reactie, deel jouw reistips!